Yoğun bakımdakiler maalesef aşısız

Sağlık Bakanlığı ve tüm doktorların aşı ol tavsiyelerine rağmen, Konyalı vatandaşların aşı olmama konusundaki ısrarı devam ederken, Pandemi hastanesi olarak görev yapan Konya Numune, Meram Devlet ve Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastaların yüzde 92'sinin ya hiç aşı yaptırmadıkları ya da eksik doz yaptırdıkları öğrenildi.


Yoğun bakımdakiler maalesef aşısız

Sağlık Bakanlığı ve tüm doktorların aşı ol tavsiyelerine rağmen, Konyalı vatandaşların aşı olmama konusundaki ısrarı devam ederken, Pandemi hastanesi olarak görev yapan Konya Numune, Meram Devlet ve Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastaların yüzde 92'sinin  ya hiç aşı yaptırmadıkları ya da eksik doz yaptırdıkları öğrenildi.

Dünyayı kasıp kavuran ve  her geçen gün yeni varyantlarının ortaya çıktığı Coronavirüs tehditi devam ederken, Aşı kampanyalarına rağmen aşı yaptırmayalar yüzünden tehdidin devam edeceği öğrenildi.

Toplumsal bağışıklığın olması için nüfusun en az yüzde 75'nin aşı yaptırmak zorunda olmasına rağmen uyarılara kulak asmayanlar yüzünden tehlike artarak devam ediyor.

1 Temmuz da başlayan normalleşme ile birlikte tatil yörelerinin canlanması, umuma açık yerlerin hınca hınç dolmasıyla birlikte vaka ve ölüm sayıları hızla artıyor. Ülke genelinde test sayıları her geçen gün artarken vaka ve ölüm sayıları da buna paralel olarak artıyor.

Konya'da tek aşılama oranı yüzde 68. 8 olurken çift ve üçüncü aşılama oranı ise batı illerine göre düşük seviyede devam ediyor.

Vaka sayısı haritasında ise son açıklanan rakamlara göre Konya'da 100 bin de 415.51 olurken, Pandemi hastanesi olarak görev yapan Konya Numune, Meram Devlet ve Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastaların yüzde 92'sinin ya hiç aşı yaptırmadıkları yada aşılarını tamamladıkları öğrenildi.

İlgili kurum ve kuruluşların tüm uyarılarına rağmen aşı konusunda tereddüt yaşayan Konyalıların aşı konusunda hassas davranmaları istenirken, Konyaspor'un geçtiğimiz pazar günü oynadığı maç öncesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Stadyum önüne kurulan aşı çadırında da beklenen ilginin olmadığı gözlemlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Konya'nın Aşı haritasında mavi renge dönmesi için büyük çaba sarf ederken, Konya'da insan yoğunluğunun çok olduğu AVM'ler, Sanayiler, kent merkezi, park alanları olmak üzere 452 noktada aşı merkezi oluşturdu. Yetkililer, kış aylarının daha rahat geçmesi için aşılama konusunda vatandaşların daha duyarlı olmaları isteyerek, "Bu virüsten kurtulmak elimizde. Mutlaka aşılarımızı yaptırmalıyız. Aksi takdirde maskeden kurtulmamız daha zor olacaktır. " açıklaması yaptılar.  Salgın hastalıktan kurtularak normal hayata dönebilmenin tek çaresinin aşı olduğunu vurgulayan sağlık çalışanları,  “Salgın hastalıktan kurtularak normal hayata dönebilmenin tek çaresi aşıdır. Artan vaka sayıları ile birlikte vatandaşlarımızın aşı olma isteklerinin de artış gösterdiğini görüyoruz. Tüm bu gelişmelere rağmen halen aşı konusunda istediğimiz noktada değiliz. Aşılarla ilgili yanlış ve çarpıtılmış bilgiler Covid-19 ile olan mücadelemizi zorlaştırıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yetkili ağızlardan söylenmeyen hiçbir paylaşıma kesinlikle itibar etmemeleri ve en kısa sürede aşılarını yaptırmalarıdır” diyerek vatandaşları aşı polikliniklerine davet ettiler.