Kartuş dolum

Kartuş dolumu, yazıcılarda kullanılan tüketim malzemesi olan mürekkep bittiğinde kartuşların tekrar mürekkeple doldurulması işlemidir. Günümüzün yaygın teknolojilerinden yazıcılar için bir geri dönüşüm işlemidir.


Kartuş dolum

Gelişen teknolojilerle birlikte lazer yazıcıların yaygınlaşması mürekkep püskürtmeli yazıcıların satışını azaltsa da uygun fiyatlarından dolayı kullanıcılar tarafından rağbet görmektedir. Yazıcıların içinde iki, dört ya da daha fazla kartuş bulunmakla birlikte bitmeyen kartuşa sahip yazıcılar da vardır. Orijinal kartuşları satın almak çok maliyetli olduğu için bunlara alternatif bir yol olarak dolum işlemi ortaya çıkmıştır.

Kartuş Dolum Nasıl Yapılır?

Dolum işlemi manuel ve otomatik olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Manuel dolum yapanlar kartuş dolum setleri kullanırlar. Kartuşun üzerinde mürekkebin enjekte edileceği delikler bulunur. Mürekkep şırınga ile kartuşa enjekte edilerek dolum yapılır. Otomatik dolum işleminde ise profesyonel dolum makineleri kullanılır. Dolum için üretilmiş bu makineler vakumlu ve basınçlıdır. Her kartuşun baskı sayısı farklı olup sayfada kullanılan mürekkep oranı fazla ise çıktı sayısı daha az olur.

Kartuş Dolumu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bazen kağıda ya da yazıcıya mürekkep akması gibi durumlar yaşanabilmektedir. Böylesi durumların yaşanmaması için dolum haznesine mürekkebin fazla enjekte edilmemesi gerekmektedir. 

Yazıcıyı korumak ve güzel baskı almak isteyen kullanıcılar kaliteli kartuş mürekkebi tercih etmelidir. 

Kartuş dolum hiçbir şekilde yazıcıya zarar vermemektedir. Ayrıca doğayı koruma açısından geri dönüşümü sağlamaktadır.

Dolum fiyatları farklı özellikler dikkate alınarak belirlenmektedir. Kartuşun markası, modeli, dolum kapasitesi, siyah-beyaz ya da renkli baskı olmasına göre değişmektedir. Renkli olunca fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Dolum yapılarak çalışan yazıcılar uygun fiyatlarda olmasına karşın kendi içinde sahip oldukları farklı özelliklere dikkat edilmelidir. Uzun süre maliyet yüklemeden kullanılabilecek yazıcılar için etraflıca araştırmak ve bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bunun için https://www.toner.com.tr/kartus sitesini ziyaret edebilirsiniz.