İhracat rakamları umudumuzu artırıyor.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Eylül ayı ihracat rakamlarının açıklanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.


İhracat rakamları umudumuzu artırıyor.

Sinacı, “Şehrimiz 2021 yılında takdire şayan bir ihracat performansı sergiliyor. Ocak-Eylül dönemini kapsayan ilk 9 ayda Konya, ihracatını yüzde 43.8 artırarak, 2 milyar 189 milyon 292 bin dolar ihracat yaptı. 9 aylık total ile 2 milyar 185 milyon dolar olan geçtiğimiz yılki ihracat rakamımızı aşarak, tüm zamanların ihracat rekorunu kırmış olduk. 9 ayda geçtiğimiz yılın rekorunu kıran Konya, yılı 3 milyar dolara yakın bir rakamla kapatacaktır. Bu da bizler için büyük bir gururdur. Tüm sanayicilerimizi kutluyoruz” dedi.
SEKTÖRLERİN BİRÇOĞUNDA İHRACAT ARTIŞI YAŞANDI
Küresel pandeminin tüm ağır şartlarına rağmen, ihracattaki artışın ekonomiyi ileriye taşımaya devam ettiğini dile getiren Sinacı, “Makine ve aksamları sektörü 463 milyon 685 bin dolar, otomotiv endüstrisi 432 milyon 824 bin dolar, savunma ve havacılık sanayi 216 milyon 782 bin dolar, tarıma dayalı sektörlerimiz de 212 milyon 290 bin dolar ihracat yaptı. Oransal baz da en fazla ihracat artışının savunma sanayi de gerçekleştiği görülüyor. Bu da şehrimizin artık savunma sanayinde de söz sahibi olduğunun göstergesidir” diye konuştu.


Sinacı, ihracatın daha artması için ASKON Konya Şubesi olarak çalışmalar yapacaklarını, Konya’yı Anadolu’nun ihracat merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.