Pekyatırmacı'dan TSYD Konya'ya ziyaret

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesini ziyaret ederek, başkan Murat Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.


Pekyatırmacı'dan TSYD Konya'ya ziyaret

Ziyarette, Selçuklu Belediyesi olarak, spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı, "Bugün 15 binden fazla sporcumuz var. 200'den fazla da milli takımlara gönderdiğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz var. Belediye olarak, yaptığımız spor tesisleri sayesinde vatandaşlarımızın da spora olan ilgisi arttı. Ailelerle bir araya gelip, sporcu sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, Olimpiyatlara sporcu göndermek "dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak, yeni spor tesisleri yapmak için çalıştıklarını da söyleyen Pekyatırmacı,"Kısa bir süre sonra Masa Tenisi için tam teşekküllü bir tesis yapacağız. Burada antrenman salonlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası müsabakaların da yapılabileceği bir tesisi Selçuklu İlçemize ve Konya'mıza kazandıracağız" diye konuştu.

 TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Selçuklu ilçesindeki spor tesislerinin gençlerin kötü alışkanlıklar yerine spora yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirterek,"Yapılan her tesis büyük önem arz ediyor. Ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak, bugün bu tesislerde spor yapmaya başlayan çocuklarımız yarının derece yapmış, başarılı birer sporcuları olacak. Bu da ülkemiz adına, Konya adına ve Selçuklu adına çok önemli. Ne kadar çok sporcu yetiştirsek spor arenasında o kadar söz sahibi oluruz" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, günün anısına TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez'e, Selçuklu'nun simgesi olan çift başlı Kartal hediye etti.

Ziyarette TSYD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Mürsel Çetin, H. Avni Uğur, Kemal Soylu ve Ferhat Türkoğlu'da hazır bulundu.