Kadına yönelik şiddet, ALO 183, KADES VE ŞÖNİM ile yenilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün öncülüğünde Bosna Hersek Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte ALO 183, KADES ve ŞÖNİM'in bilinirliğinin artmasıyla kadına yönelik şiddetin önüne geçilebileceği vurgulandı


Kadına yönelik şiddet, ALO 183, KADES VE ŞÖNİM ile yenilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle farkındalık çalışması yaptı. Selçuklu İlçesi, Bosna Hersek Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, "Kadına Yönelik Şiddete birlikte Dur Diyelim" sloganıyla kadınlar bilgilendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz, İl Müdür Yardımcısı Mercan Çellikci ve Konya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Selma Semerkant ile ŞÖNİM personelleri, Konya Barosu, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya Jandarma Komutanlığı temsilcilerinin katıldığı programda kapsamında farkındalık standı açıldı, tüm mahalle, sokak sokak gezilerek vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı, günün önemine dikkat çekildi.

Program ile özellikle ALO 183, KADES ve ŞÖNİM'in bilinirliğinin artırılmasının şiddetle mücadelede önemli bir kazanım olduğu vurgulandı.