Suç çetesine baskın: 9 kişi tutuklandı

Konya’da geçtiğimiz günlerde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce suç örgütü faaliyetleri kapsamında çok sayıda suç işledikleri tespit edilen Silahlı Adi Suç Çetesine yönelik operasyon düzenlenmişti. Hakim karşısına çıkarılan sözde adi suç çetesi lideri A.Ç.’nin de aralarında olduğu 9 kişi tutuklandı.


Suç çetesine baskın: 9 kişi tutuklandı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Çıkar Amaçlı Silahlı Adi Suç Çetesine yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 24 Aralık Cuma günü çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan operasyonlarda sözde çete lideri A.Ç.’nin de aralarında olduğu 18 şüpheli hakim karşısına çıktı. 

 

Konya’da faaliyet gösteren Silahlı Adi Suç Çetesine yönelik yapılan operasyonda hakim karşısına çıkan 18 şüpheli, Gasp, Yağma, Tefecilik, Ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma, satın alma veya taşıma, Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret, Hırsızlık ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi suçlarından yargılandı. 

 

TIRPAN OPERASYONUNDA SÖZDE ADİ SUÇ ÇETESİ LİDERİ A.Ç.’NİN DE ARALARINDA OLDUĞU 9 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Eş zamanlı operasyon kapsamında sözde çete lideri A.Ç.’nin de bulunduğu 18 kişiden 17’si yakalanarak gözaltına alınmıştı. Verilen ifadeler doğrultusunda tespit edilen 2 şüpheliden 1’i daha yakalanarak gözaltına alındı.

 

Silahlı Adi Suç Çetesine yönelik yapılan operasyonlarda şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda: 750 gram Toz Esrar, 4 adet 9 mm çaplı tabanca, 9 adet av tüfeği, 90 adet 9 mm çaplı tabanca fişeği, suç unsuru 193 bin TL para, 1 milyon TL değerinde çok sayıda senet, çok sayıda delici, kesici alet ve dijital materyal ele geçirilerek el konuldu.

 

Aralarında sözde Adi Suç Çetesi lideri A.Ç.’nin de bulunduğu 18 kişiden 9’u Adli Kontrol ve Yurtdışı Çıkış Yasağı şartıyla serbest bırakılırken 9 kişi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.