Karatay Belediyesi’nden TYT ücreti desteği

Karatay Belediyesi, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek bütün öğrencilerin TYT başvuru ücretlerini ödeyecek. Geleceğe hazırlanan tüm gençlere desteği sağlamaya gayret ettiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Yarınlarımızın umudu gençlerimiz için ne yapsak azdır” dedi.


Karatay Belediyesi’nden TYT ücreti desteği

Eğitime olan desteğiyle herkesin takdirini toplayan Karatay Belediyesi, bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için desteğini açıkladı. Karatay Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girecek bütün Karataylı gençlerin başvuru ücretini karşılama kararı aldı.

TYT ücreti desteğinden Karatay’da ikamet edip, eğitim gören bütün lise son sınıf öğrencileri faydalanabilecek. Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 18 Mart’a kadar sınav başvuru kayıt belgeleri ile birlikte bağlı oldukları okul müdürlüklerine veya Karatay Belediyesi Hizmet Masası’na başvurabilecek. YKS ücreti desteğinden Karatay’da eğitim gören lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra ilçede ikamet eden ama farklı bir ilçede eğitim gören öğrenciler ile Açık Öğretim öğrencileri de faydalanabilecek.

GENÇLERİMİZİN GAYRETLERİ VE BAŞARILARI DAİM OLSUN

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, her zaman gençlerin yanında olduklarını vurgulayarak gençleri geleceğe hazırlayacak her türlü projenin içinde yer almaya devam edeceklerini aktardı.

Başkan Hasan Kılca; “YKS heyecanını ilk defa yaşayacak ilçemizdeki tüm 12’nci sınıf öğrencilerimizin TYT kayıt ücretlerini Karatay Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimize ne yapsak az. Sık sık okul ziyaretlerimizde öğrenci kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Onların üniversite sınavlarına ne kadar çok çalıştıklarını görüyorum. İnanıyorum ki her biri çok iyi yerlere gelecek ve ülkemize de çok büyük katkılar yapacaklar. Bizler de bu desteğimizle onların bu gayretlerine bir nebze de olsa katkı sunmuş olacağız. Şimdiden sınava girecek tüm öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Gayretleri ve başarıları daim olsun. Biz, Karatay Belediyesi olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.