Akıl zeka küpleri Meram’da yarışıyor

MEGA Akıl Zeka Oyunları yarışmaları start aldı. 7 Mart’a kadar devam edecek olan yarışmalarda ilkokul ve ortaokul öğrencileri yedi ayrı oyunda yarışıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’ta yarışmaların ilk gününde öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu. Şampiyonlar alacakları ödüllerin yanı sıra Türkiye geneli müsabakalarda Meram’ı temsil edecek.


Akıl zeka küpleri Meram’da  yarışıyor

MEGA Akıl Zeka Oyunları yarışmaları Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Meram Belediyesi’nin, fiziki şartları müsait olan 39 okulda açtığı ‘Akıl Zeka Sınıfları’nda yaklaşık 50 bin öğrenci arasında yapılan ön elemeleri geçen öğrenciler 2-7 Mart arasında gerçekleştirilecek yarışmalarda ter döküyor. Yarışmalara 93 ilkokul 112 ortaokul öğrencisi katılıyor. İlk okul öğrencileri mangala, q-bitz, equilibrio, pentago ve küre kategorilerinde yarışırken ortaokul öğrencileri de kulami, reversi, mangala, pentago ve küre kategorilerinde yarışıyorlar. Yarışma şampiyonları 7 Mart günü yapılacak final karşılaşmaları ile belli olacak. Kazananlar, Meram Belediyesi tarafından alacakları ödüllerin yanı sıra Türkiye Şampiyonaları’nda Meram’ı temsil edecekler.   

KAVUŞ; “BURADA YARIŞMAK BİLE BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARIDIR”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yarışmaların ilk gününde öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu. Karşılaşmalar öncesi öğrenciler, aileler ve eğitimcilerle bir süre sohbet eden Başkan Kavuş, öğrencilerin finallere katılmış olmalarının bile başlı başına bir başarı olduğunu söyledi. Öğrencilerin ebeveynlerinin ve eğitimcilerinin en az onlar kadar heyecanlı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kavuş, “Bu heyecan eğitimin başarısı, kazanımları ve çocuklara iyi bir gelecek kurmak adına çok sevindirici. Çünkü bu heyecan geleceğimize çok şey kazandıracaktır. Bir taraftan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak adına çalışırken diğer taraftan onların gelişimine katkı sunmaya devam ediyoruz. Okullarımızda kurduğumuz ‘Akıl Zeka Sınıfları’ da bunların en güzel örneklerinden biri. O sınıflarda eğitim gören çocuklarımız şimdi burada kıyasıya yarışıyor. Burada görüyorum ki her biri boyundan büyük işler başarıyor. Bugün bunları görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarımızın her biri ile gurur duyuyor ve sadece bu yarışmada değil tüm eğitim hayatlarında ve yaşamlarının geri kalan kısmında mutluluk ve başarı diliyorum” diye konuştu.