İlker Yiğit yönetim kurulunu tanıttı

Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Mehmet İlker Yiğit, “Yenilikçi, birleştirici ve kapsayıcı vizyonla meslektaşlarımızın temel problemlerini çözmek için geliyoruz. Meslektaşlarımıza eşit mesafede durup, her bir meslektaşımızın haklarını savunacağımız bütünleştirici bir yönetim sergileyeceğiz” dedi.


İlker Yiğit yönetim kurulunu tanıttı

Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Mehmet İlker Yiğit, “Yenilikçi, birleştirici ve kapsayıcı vizyonla meslektaşlarımızın temel problemlerini çözmek için geliyoruz. Meslektaşlarımıza eşit mesafede durup, her bir meslektaşımızın haklarını savunacağımız bütünleştirici bir yönetim sergileyeceğiz” dedi.

Yiğit, Konya’da bir otelde düzenlenen toplantı ile Konya Diş Hekimleri Odası 19. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Adayları tanıtım gecesi gerçekleştirildi.

Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Mehmet İlker Yiğit, “Maalesef son zamanlarda oda yönetimi diş hekimlerini kutuplaştırıcı, şikayetler üzerine kuruluş bir yönetim tavrı ile diş hekimleri sorunlarından daha çok birbirleri arasında ayrıştırıcı bir yol izleyerek meslektaşlarımızın güvenini kaybetmiştir. Bizler daha iyi bir yönetim ve daha kapsayıcı bir oda olmak için meslektaşlarımıza, mesleğimize olan saygımızdan dolayı bu göreve talibiz” ifadelerini kullandı.  

“Bir İletişim Hattı Oluşturacağız”

“Yenilikçi, birleştirici ve kapsayıcı vizyonla meslektaşlarımızın temel problemlerini çözmek için geliyoruz” diyen Yiğit, seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri proje ve hizmetleri şöyle anlattı:

“Meslektaşlarımıza eşit mesafede durup, her bir meslektaşımızın haklarını savunacağımız bütünleştirici bir yönetim sergileyeceğiz. Üç ayda bir bilimsel ve sosyal faaliyetler düzenlenecek. Diş hekimlerine hukuksal konularda ve bürokratik işlemlerde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek için oda bünyesinde danışman avukatlar bulundurulacak. Ulusal ve uluslararası kongrelerden en az bir tanesinin şehrimizde gerçekleştirilmesi için çaba göstereceğiz. Diş hekimi meslektaşlarımızın düşüncesini rahatlıkla yönetime iletebileceği bir iletişim hattı oluşturacağız.”

“Herkesin Kendi Alanı Haricinde Çalışmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

Konya’da Diş Hekimliği Fakülteleri ile işbirliği yaparak son sınıf öğrencilerinin klinik işletmeciliği ve hasta iletişimi konusunda kliniklerde deneyim elde etme fırsatı sağlayacaklarını da anlatan Yiğit, “Hızla artan fakülte sayıları ve kontenjanlar sonucu yeni mezun hekimlerimizin asgari ücrete mahkum olmasını engellemek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Sağ kolumuz olan diş teknisyenlerinin, implant firmalarının haklarını savunacağız. Herkesin kendi alanı haricinde çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Alt komisyonlar kurarak genç diş hekimlerini oda yönetimine entegre edeceğiz” diye konuştu.

Yiğit, seçilmelerini halinde, Konya Diş Hekimleri Odası’na uygun yeni bir yer temin ettikten sonra seminer ve eğitim sistemine uygun bir merkez haline getireceklerini kaydetti.

“Daha Güzel Bir Hizmet Anlayışını Yakalayacağız”

“700’ün üzerinde oda üyesi olan bir kurumu ortalama 40 kişinin sığabileceği bir yerde, genel kurul ve oda seçimi yapılması nasıl bir hesap içinde olduklarını ve niyetlerini ortaya koymuştur” diyen Yiğit, şöyle devam etti:

“Odamıza ve meslektaşlarımıza karşı yapılan saygısızlıktır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan bu saygısızlığı hazmetmemiz beklenemez. Bizler seçimi kazanma ve kaybetme ruhu ile seçime girmeyip, meslektaşlarımıza, mesleğimize olan saygımızdan dolayı Konya Diş Hekimleri Odası için tatlı bir rekabet içine girip daha güzel bir hizmet anlayışını yakalayacağız.”

Yiğit, Konya Diş Hekimleri Odası seçimlerinden sonra 11 Nisanda oda başkan ve yönetim kurulunun hangi meslektaşlarından oluşursa oluşsun meslektaşlarıyla beraber diyaloglarına hızlı bir şekilde devam ediyor olacaklarını vurguladı.

Yönetim Kurulu Adayları Tanıtıldı

Daha sonra Mehmet İlker Yiğit’in listesinde yer alan Konya Diş Hekimleri Yönetim Kurulu Adayları tanıtıldı.

Yiğit’in Başkan adayı olduğu yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor: “ Mehmet İlker Yiğit, Özgür İnan, Daime Cengiz, Hakkı Çelebi, Deniz Kaldırım, Mehmet İldan, Ali Ayrancı, Ferhat Danışman, Hasan Mutlu.”

Ardından basına kapalı olarak gerçekleştiren programda, diş hekimleri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan Konya Diş Hekimleri Odası 19. Olağan Genel Kurulu, 2 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00 – 17.00 arasında, 3 Nisan 2022 Pazar günü ise 11.00 - 17.00 saatleri arasında oda organlarının seçimi Konya Diş Hekimleri Odası’nda gerçekleştirilecek.

Seçimde çoğunluk sağlanamaması halinde 9 Nisan’da 19. Olağan Genel Kurul, 10 Nisan 2022 tarihinde aynı yerde ve saatte çoğunluk aranmaksızın seçim yapılacak.