Pırlanta

Dünyanın en sert değerli taşlarından biri olan pırlanta için elmas belirli formlarda kesilir. Pırlanta ilk bakışta aynıymış gibi görünür ancak her biri yapısal olarak birbirinden farklıdır.


Pırlanta

Pırlantanın değer taşıyabilmesi için çok sayıda faktör bulunur. Pırlantanın rengi ve taşın iyi bir şekilde kesilmiş olması değerini belirler. Değerli bir renge sahip olan iyi kesilmiş bir taş ışığı daha iyi yansıtır. Kesiminin yanı sıra cilasının da iyi bir şekilde yapılmış olması gerekir.

Pırlanta Özellikleri

Pırlanta seçimi yaparken dikkate alınması gereken ilk nokta kesimdir. Kesimi iyi yapılmış pırlantanın ışığı kırma yeteneği olacaktır. Kesimi yapılan pırlantanın parlaklığı da o kadar iyi olur. Taşın berraklığı yine değerli olmasına etki eden faktörlerdendir. Taş içerisinde bulunan saf karbon zerreleri özgünlüğü yansıtır.

Pırlantalar farklı tasarım özellikleriyle göz alıcı bir görselliğin merkezinde yer almaktadır. Yeşil, pembe, mavi renklerdeki taşlar zor bulunur. Buna karşın en çok tercih edilen renkler beyaza yakın ve şeffaf tonlardır. Siz de birbirinden güzel pırlantaları https://www.emajewellery.com.tr/pirlanta internet adresini ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.