Altay, Gazetecilerle çay sohbetinde buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  yeni hizmete giren KAPSÜL Teknoloji Platformu’nda çay sohbetinde gazetecilerle bir araya geldi.


Altay, Gazetecilerle çay sohbetinde buluştu

 

Sohbet toplantısında Gazetecilerin sorularını cevaplayan Uğur İbrahim Altay, "Pandemi süresince yaklaşık 2 yıl boyunca ilçeleri ziyaret edememiştik. Bu Ramazan ayında son iki yılın acısını çıkardık" dedi.

 

Konya'ya yaptıkları yatırımlar hakkında da açıklamalar yapan Altay, “Akyokuş’ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ardıçlı TOKİ Konutlarında 2.Etap da tamamlanmak üzere. Buraya ek otobüs seferleri koyacağız. Ayrıca otobüs filosunu güçlendireceğiz. Mayıs ayı sonunda 30 adet yeni otobüs teslim edilecek. 90 otobüsün parasını ödedik. Yeni otobüslerle toplu ulaşımın yükünü hafifleteceğiz" diye konuştu.

Özalkent-Yazır arasına yeni tramvay hattının yapımına bu yıl başlayacaklarını hatırlatan Altay, 17 kilometrelik bu tramvay hattında eski tramvaylarımızı kullanacağız. Eski tramvayları bakıma aldıktan sonra bu hatta hizmet verecek. Yeni hat Konya’da ulaşımın yükünü oldukça hafifletecek” diye konuştu.