Zehir tacirlerine operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayramda gençleri zehirlemek için uyuşturucu sevkiyatı yapan zehir tacirlerine büyük darbe vurdu. Yapılan operasyonlarda 4 Kg. Eroin, 1 Kg Metamfetamin Maddesi ele geçirilirken 14 Kişi gözaltına alındı.


Zehir tacirlerine operasyon

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şehir giriş çıkışlarındaki trafiğin artmasıyla Polis Ekipleri de denetimlerini artırdı. Bayramda gençleri zehirlemek için uyuşturucu sevkiyatı yapan 3 şahsı durduran ekipler, şahısların üst ve eşyalarında yapılan aramada 3 parça halinde 2 Kilo 804 gram Eroin Maddesi ele geçirildi. Şüphelilerle ilgili devam eden çalışmalarda ise şüphelilerin Mersin ilindeki ikametlerinde yapılan aramada 1 Kg. daha Eroin Maddesi ele geçirildi. 

 

Bayram öncesi artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında trafik uygulamasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 9 Parça Halinde 1 kilo 5 Gram Metamfetamin Maddesi, 43.350 TL Suç Unsuru Para, 2 Adet Tabanca ve 12 Adet Mermi ele geçirildi.

 

Selçuklu ve Karatay ilçelerinde sokak satıcılarının tespitine yönelik yapılan operasyonlarda 9 parça halinde 55 gram Eroin Maddesi, 1 adet Hassas Terazi, 110 TL para ele geçirilerek el konuldu. Yapılan çalışmalarda Uyuşturucu madde kullanmak suçundan hakkında 2 yıl 16 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs ve uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan hakkında 15 yıl 7 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalandı.

 

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ YAPMAK / KULLANMAK SUÇLARINDAN 9 TUTUKLAMA 

 

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak/Nakletmek ve Kullanmak suçlarından gözaltına alınan 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan 9'i adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.