Selçuk Tıp'da neler oluyor?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrencilere uydurma hekimlik andı okutulmak istenmesinin ardından, aynı skandal uygulama Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşandı.


Selçuk Tıp'da neler oluyor?

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi, mezuniyet töreninde öğrencilere değiştirdikleri Hekimlik Andını okutmaya zorladı. 

Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde değiştirilen Hekimlik Andı'nının orijinalini okumak isteyen öğrenciler sahnedeyken ışıklar kapatıldı, perde indirildi. Ancak söndürülen lambalara ve indirilen perdeye rağmen öğrenciler telefonlarının ışıklarını açarak ve perde önüne ısrarla geçerek ısrarla hekimlik andını okuyarak evrensel hekimlik değerlerine sahip çıktılar.

Konu ile ilgili Zafer Partisi Konya İl başkanı Salih Ümütkesmez de bir açıklama yaptı. Ümütkesmez açıklamasında “Genç doktor kardeşlerimizin tepkilerini takdir ediyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. AKP iktidara geldiğinden bu yana cumhuriyetin temel değerleri yanında, modern ve çağdaş bilimin karşısında olmuştur. Çağdaş bilmi düşman bilmek bu iktidarın temel hedefi olmuştur. Biz ‘Bilim Birlik Barış’ sloganı ile yola çıkan bir parti olarak, bilimin ve onun yılmaz savunucusu Türk gençlerinin her zaman yanındayız. İktidar ve yandaşlarının bu çağdışı uygulamaları ‘Giderken ne kadar hasar verebilirsek’ anlayışından başka bir şey değildir. Bu skandala imza atan üniversitenin tüm yetkililerini esefle kınıyorum” dedi.