Lavanta Günleri büyük ilgi gördü

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve kapılarını 2 Temmuz’da vatandaşa açan Karatay Lavanta Bahçesi, bu yıl ilk defa düzenlenen “Karatay Lavanta Günleri”ne de ev sahipliği yaptı.


Lavanta Günleri büyük ilgi gördü

Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinliklere binlerce vatandaş katılırken; Konyalılar, iki gün boyunca aileleriyle birlikte dolu dolu ve eğlenceli vakitler geçirdi. Karatay Belediye Başkanı göreve gelir gelmez oluşturdukları Karatay Lavanta Bahçesi’nin Konya ve Karatay’ın marka değeri ile güzelliğine güzellik kattığına vurgu yaptı. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Karatay Belediyesi’nin özellikle son yıllarda ilçe için çok önemli projelere imza attığını söyledi. 

Özel anlarını morun ve yeşilin pek çok tonu arasında çekilen fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteyenlerin bu yıl da büyük ilgi gösterdiği Karatay’da Lavanta Bahçesi, bu kez de “Karatay Lavanta Günleri” düzenlendi. 

KARATAY’DA EĞLENCE DOLU İKİ GÜN

Karatay Lavanta Bahçesi’nin hemen karşısında Karatay Belediyesi tarafından oluşturulan Etkinlik alanında birçok firma açtıkları stantlarda el sanatlarını icra ederken; etkinlik alanına gelen vatandaşlar ve çocuklar; iki gün boyunca oyun alanları ve sahne gösterileriyle eğlenceli vakit geçirdiler. 

Karatay Belediyesi’nin standına uğrayan vatandaşlar ayrıca, Karatay Lavanta Bahçesi’ndeki Lavantalardan üretilen dondurma ve gazozun tadına bakma fırsatı bulurken; yine lavantadan üretilen reçel, lokum, kolonya, sabun, krem, tohum ve yağlardan temin etme imkanı da buldu. 

BAŞKAN HASAN KILCA VE MİLLETVEKİLİ SORGUN STANTLARI TEK TEK ZİYARET ETTİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl ve Karatay ilçe yönetim kurulu üyeleri, Karatay Lavanta Günleri kapsamında stant kuran firmaları tek tek ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldılar.  

KONYAMIZIN MARKA DEĞERİNE VE İLÇEMİZİN GÜZELLİĞİNE KATKI SUNUYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, etkinlik alanında yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesinde düzenledikleri Karatay Lavanta Günleri’ne katılan vatandaşlara teşekkür etti. 

Başkan Hasan Kılca, “Konya’nın marka değerine değer katmak ve Karatay’ın güzelliğine güzellik katmak amacıyla göreve gelir gelmez Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesini oluşturduk. Bu bahçemizin hemen yanına 300 bin metrekare daha ekleyerek bahçemizi daha da büyütüyoruz ve inşallah gelecek sene uçsuz bucaksız bu alanda çok daha farklı bir güzelliğe hep birlikte yine şahitlik edeceğiz inşallah. Bu alanlar daha önce molozla kaplı ve işgal edilmiş alanlardı. Şimdi eşsiz bir güzelliğe sahip bu bahçemiz oluştu. Karşımızda Lavanta Bahçesi, yanımızda Hobi Bahçesi ve Piknik Bahçesi var. Dolayısıyla 500 bin metrekarelik bu alan Karatay’ın güzelliğine güzellik kattı. Bizler tüm ekibimizle ilçemiz, hemşehrilerimiz ve yarınımız olan çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

KARATAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Belediyesi’nin çok güzel işlere imza attığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca, belediyecilik konusunda oldukça tecrübeli birisi. Bu tecrübesini de böyle projelerde çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Etkinlik dolayısıyla kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Kimi belediyeler temizliğini yapamazken, çöplerini dahi toplayamazken AK Parti Belediyeleri rutini ve standardı geride bırakarak pek çok alanda bir birinden güzel işlere imza atıyor.” 

AİLELER VE ÇOCUKLARDAN KARATAY LAVANTA GÜNLERİ’NE TAM NOT

Karatay Lavanta Günleri’ne katılan vatandaşlar da etkinliği çok beğendiklerini ifade ederek, organizasyon dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler. 

 Fettah Yağcı, “Karatay için çok güzel bir etkinlik. Karatay’a ve Konya’ya ayrı bir zenginlik ve değer kattı. Gelecek yıllarda da bu etkinliğin devam etmesini diliyorum” derken; 13 yaşındaki Veysel Kemal Çobanoğlu, Karatay Lavanta Günleri için oluşturulan oyun alanlarında eğlenceli vakitler geçirdiğini belirterek Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. Buluthan Çetintaş, daha önce Burdur’daki etkinlik ile lavanta bahçesine de katıldıklarını ama Karatay Lavanta Bahçesi’ni çok daha fazla beğendiğini kaydederek; “Karatay Lavanta Bahçesi’ni ve etkinlik alanını gezdik. Her şeyiyle çok güzeldi ve bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Aybüke Sena Şahin de etkinlikleri çok beğendiğini söyleyerek şunları aktardı: “Karatay Lavanta Günleri için düzenlenen etkinliklere katıldım. Bol bol fotoğraf çektirdik. Her şey çok güzeldi.”