Saraçoğlu sosyal tesisi açılıyor

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye Bilgehane olarak hizmet verecek Saraçoğlu Sosyal Tesisi, Pazartesi günü hizmete giriyor. Vatandaşların fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında sosyal yaşamına da katkı sunan birçok gayretin içinde olduklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tesisin Karatay’a ve şehre hayırlı olmasını diledi.


Saraçoğlu sosyal tesisi açılıyor

Karatay’ın ihtiyaçları ve ilçenin 80 mahallesinin talepleri doğrultusunda eğitimden kültüre, spordan çevreye kadar her alanda birçok projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, Saraçoğlu Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Celâleddin Karatay Bilgehane’sini 25 Temmuz Pazartesi günü hizmete açıyor.

2 milyon 320 bin TL’ye mal olan Saraçoğlu Sosyal Tesis 771 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tesis, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilgehane olarak bölgeye hizmet verecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Saraçoğlu Mahallesi’ne kazandırdıkları sosyal tesisin bölgenin ve gençlerin eğitimine, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacağını söyledi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMET VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Karatay’ın fiziki ihtiyaçlarının yanında sosyal yaşantısının gelişimine de aynı derecede özen gösterdiklerini vurgulayan Hasan Kılca şunları söyledi; “Mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre projelendirdiğimiz ve geçtiğimiz yıl temelini attığımız Saraçoğlu Sosyal Tesisimizi 25 Temmuz Pazartesi günü hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Saraçoğlu Sosyal Tesisimizi Büyükşehir Belediyemize devrettik ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgemize Bilgehane olarak hizmet verecek. Tesisi bölgenin ve gençlerimizin sosyal hayatına katkısı bakımından çok önemsiyoruz. Konya belediyeleri olarak ilim irfan yuvalarını şehrimize kazandırma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilgehanelerden yetişecek olan gençlerimiz vaktini daha kaliteli ve gelişimine katkı sağlayan etkinliklerle geçirecekler. Saraçoğlu Mahallemize prestij katmasının yanı sıra gençlerimizin eğitimine, sosyal, kültürel ve sanat hayatına önemli destekler sunacak sosyal tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Hemşehrilerimizin istekleri, talepleri ve beklentileri doğrultusunda hizmet üretmeye devam edeceğiz.”