Altay'dan açılışlara davet

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 9 Ağustos Salı akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla açılış seremonisi gerçekleştireceklerini belirterek, açılış seremonisine tüm sporseverleri davet etti.


Altay'dan açılışlara davet

Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları Türkiye’nin ilk olimpik veledromunda bisiklet yarışlarıyla başladı. Veledromda final yarışını takip eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 9 Ağustos Salı akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla açılış seremonisi gerçekleştireceklerini belirterek, açılış seremonisine tüm sporseverleri davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Olimpik Veledrom Pist Bisikleti Kadınlar Elit Scratch ve Erkekler Elit Scratch final yarışlarını; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte takip etti. 

 

“KONYA’YA YAKIŞIR BİR EV SAHİPLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da bugüne kadar düzenlenen en önemli organizasyon olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’yla ilgili sürecin devam ettiğini belirtti. 9 Ağustos akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla açılış seremonisini gerçekleştireceklerini belirterek, tüm Konyalıları açılış seremonisine davet eden Başkan Altay, “Çok büyük bir organizasyon hazırlığı yaptık, hemşerilerimiz yerlerini ayırmayı unutmasınlar. Ama bir taraftan da gelen sporculara ve müsabaka takvimine göre yarışmalar başladı. Şu anda Türkiye’nin ilk olimpik velodromundayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize kazandırılan bu velodrom, dünyanın sayılı velodromlarından birisi. İlk gün müsabakalarına bugün itibariyle başlamış olduk. Şu anda bisiklet yarışlarımız devam ediyor. Ben bütün sporculara başarılar diliyorum. İnşallah Konya’ya yakışır bir ev sahipliği içerisinde müsabakalar ve organizasyonları tamamlamayı arzu ediyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nın şehrimize kazandırılmasını sağlayan ve açılış seremonisine katılacak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Şu anda İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapıyoruz ama burada dünya şampiyonları, Avrupa Şampiyonlarını ağırlayan 2023 Dünya Spor Başkenti Konya’mızda önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapacağız. Şehrimize, ülkemize hayırlı olsun.” Diye konuştu.

 

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın 9 Ağustos Salı günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’de yapılacak açılış töreninde önce dünyaca ünlü müzisyen Maher Zain konser verecek. Hafızalarda yer edecek görkemli gösterilere sahne olacak açılış seremonisinin bilet ücreti ise 5 TL olarak belirlendi.