İslami Dayanışma Oyunlarının resmi açılışı yapıldı.

İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen İslami Dayanışma Oyunlarının resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıdaki İslam ülkesinin başbakan ve üst düzey yetkililerin katılımla yapıldı.


İslami Dayanışma Oyunlarının resmi açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,i Flistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz Bin Türki Al Faysal Al Suud  İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim TahaK, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik Bakanı Abdulrahman Al Mutairi, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İslam ülkesinin spor bakanları katılımıyla Konya Büyükşehir Belediyesi stadyumunda törende resmi açılışı yapılan İslam dayanışma oyunları büyük ilgi gördü. Onbinlerce  Konyalı'nın izlediği törenler TRT ekranlarından da canlı olarak tüm dünyaya yayınlandı.

Bu yıl Konya'da düzenlenen 5 İslami ve dayanışma oyunları 18 Ağustos'ta sona erecek.
Kovid-19 pandemisi nedeniyle 1 yıl ertelemeli yapılan  5. İslami Dayanışma Oyunları'nda 56 ülkeden 4 binden fazla sporcu 24 farklı branşta madalya için ter döküyor.