Para okçulukta kürsü Türk ve İranlı sporcuların

5’inci İslami Dayanışma Oyunları'nda para okçuluk heyecanı Saraçoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleşen yarışmalarla sürdü. 


Para okçulukta kürsü Türk ve İranlı sporcuların

Makaralı Yay Kadınlar kategorisinde finalde Türkiye’den Öznur Cüre ile İranlı Farzaneh Asgari karşılaştı. Maçı 142-140 kazanan Cüre, altın madalyaya uzandı. Bronz madalya mücadelesi de Türk ve İranlı sporcular arasındaydı. 137-137 biten karşılaşmanın karar atışında 10 atan her iki sporcudan atışı merkeze daha yakın olan Maryam Yavarpoo Shahrbabki, Sevgi Yorulmaz’ı geride bırakarak üçüncülüğü elde etti.

Makaralı Yay Erkekler kategorisinde Türkiye’den Erdoğan Aygan, İranlı Hadi Nori ile finalinde karşılaştı. Nori 142 puanla altın madalyanın sahibi olurken Erdoğan Aygan 139 puan ile gümüş madalya aldı. Bu kategoride bronz madalya Birleşik Arap Emirlikleri’nden Alblooshi’yi yenen iranlı Alisina Manshaezadeh’in oldu. 

W1 Kadınlar kategorisinde Türk sporcular Nil Mısır ve Fatma Danabaş finalde birbirleri ile yarıştılar. 130-127 üstünlük kuran Nil Mısır, altın madalyanın sahibi oldu. 

W1 Erkekler kategorisinde günün ikinci Türk finali yaşandı. Yiğit Caner Aydın ve Bahattin Hekimoğlu altın için birbirleriyle yarıştı. Yiğit Caner Aydın takım arkadaşı Bahattin'i 141-139'la geçerek altına ulaştı. Hekimoğlu ise gümüş madalya ile yetindi. Bu kategorise Nihat Türkmenoğlu ise bronz madalya alınca kürsüye 3 Türk sporcu birlikte çıktı.

Kadınlar klasik yay kategorisinde final maçında Türk sporcu Merve Nur Eroğlu, İranlı Somayeh Rahimi GhahderIjani'yi 7-1 ile geçerek altına uzandı. Üçüncülük maçında Yağmur Şengül, Azerbaycanlı Azada Abdullayeva 6-3 ile geçerek bronz madalya kazandı.