Bir yorgun mermi vakası da Konya'da

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir çocuğun omuzuna yorgun mermi isabet etmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlatmıştı. Ekiplerin titiz çalışması ve çevre güvenlik kamera incelemeleriyle olayın şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.


Bir yorgun mermi vakası da Konya'da

Geçtiğimiz hafta sonunda Konya'nın Kadınhanı İlçesinde düzenlenen Tahinli Pide Festivali'nin yapıldığı alanda festivale katılan İbrahim Talha Altınel'in (13) sağ omuzuna yorgun mermi isabet etti. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla Kadınhanı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Altınel'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Olayla ilgili çalışma başlatan Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş bir saha çalışması yaparak onlarca güvenlik kamerasını izledi. Yapılan çalışmalar neticesinde silahı ateşleyen kişinin H.T (22) olduğu tespit edildi. Polis ekiplerince yakalanan şahıs gözaltına alındı.

 

MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA, GELECEĞİ KARARTMA!

 

Düğünlerde, bayramlarda, asker eğlencelerinde bilinçsizce ateşlenen tabancaların yorgun mermileri her yıl çok sayıda insanın canına mal oluyor. Magandalar eğlenmek isterken hem bir insanı canından ediyor hem de kendisi katil sıfatıyla uzun yıllar hapis yatıyor. 

 

İçişleri bakanlığı da her yıl yayınladığı onlarca kamu spotuyla eğlence amaçlı silah atmanın ne kadar tehlikeli olduğuna vurgu yapıyor.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KAMU SPOTU: "Asker uğurlamaların, düğün sevinçlerin, maç ve bayram kutlamaların hayalleri söndürmesin. Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceği Karartma!" 

 

YORGUN MERMİ NEDİR, HAYATİ TEHLİKESİ VAR MIDIR?

 

Yorgun Mermi, havaya gerçekleştirilen atışın ardından merminin hızını kaybederek yere doğru ivme kazanması anlamını taşımaktadır. Namludan çıkan merminin maksimum 1500 metreye kadar yükselebilme kapasitesinde olması dolayısıyla hız kaybetmekte ve yeryüzüne düşmektedir.

Uzmanlar merminin, yorgun mermi anına geçtiği anda havada dönmeye başladığını ve bu sebeple birisine isabet ederse normal mermiden çok daha geniş çapta hatta öldürücü yaralar açabildiğini vurguluyor. Bir merminin ortalama hızı saatte 160 kilometre hıza ulaştığı için yeryüzüne düşüş hızı da bu nedenle ölümcül oluyor.