Uçurtma Şenliği büyük ilgi gördü

Selçuklu Belediyesi’nin Seyir Tepesi’nde sonuncusunu düzenlediği ve çocukların aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendiği “Uçurtma Şenliği” ay yıldızlı uçurtmalarla gökyüzüne veda etti.


Uçurtma Şenliği büyük ilgi gördü

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Konya’da yaz günlerine ayrı bir renk katan ve çocukların hafta sonlarında aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirdiği “Uçurtma Şenliği” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ay yıldız desenli uçurtmalarla veda etti.

Etkinliğe katılan Selçuklu Belediye Başkan Ahmet Pekyatırmacı şenlik alanında ailelerle sohbet ederek çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu.

Pekyatırmacı: “30 Ağustos’a özel bir etkinliğe imza attık”

Selçuklu Belediyesi olarak istiklal ve istikbal mücadelemizde önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümünde güzel bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,”30 Ağustos'u bugün tüm milletçe hep birlikte, çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle kutluyoruz. Biz de sabahtan itibaren farklı programlara iştirak ettik. Bugün istedik ki gençlerimizle, çocuklarımızla 30 Ağustos'u güzel bir şekilde Seyir Tepemizde kutlayalım. Burada da ne yapılır. Tabii ki uçurtma etkinliği, uçurtma şenliği yapılır. Ama bugün uçurtmalarımız özel. Hepsi Türk bayraklı. Türk bayrağı resmi olan Türk bayrağı, figürü olan uçurtmalarımız gördüğünüz gibi gökyüzünde dalgalanıyor. İlelebet inşallah ay yıldızımız her zaman göklerde olacak bugün olduğu gibi. Burada çocuklarımızın hem eğlenceli, güzel, hoşça vakit geçirmeleri bizim için önemli hem de tabii ki milli şuurla, milli bilinçle hareket etmeleri ve bugünün anlamını iyi bilmeleri gerekiyor. Bu noktada ben eminim ki ailelerimiz bugünün önemini, değerini, kıymetini mutlaka çocuklarımıza, gençlerimize anlatıyor, ifade ediyorlar. Biz Türk milleti olarak istiklal ve istikbal uğruna her şeyden fedakarlık ederiz. Ama hiçbir şekilde toprağımızı, vatanımızı kimseye vermeyiz. Bu noktada dün olduğu gibi bugün de aynı şekilde mücadelemiz devam ediyor. Yarın da aynı şekilde mücadelemiz devam edecek. Biz gençlerimize güveniyoruz, çocuklarımıza güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. O yüzden çocuklarımız bizim için çok değerli, kıymetli. Onlar için her zaman her şeyin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bugün akşam inşallah bu uçurtma etkinliğinden sonra burada güzel bir konser programımız da olacak. Akşam Dilek Sabancı Konservatuarı'ndan çok değerli sanatçılarımız burada sizlerle birlikte olacaklar. Tekrar 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Tüm etkinliğe katılan çocuklarımıza, hemşehrilerimize hayırlı günler diliyorum. Allah'a emanet olun.” Dedi.

 Uçurtma Şenliği Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı sanatçıları tarafından verilen konserle son buldu.