Karaca: Toplumsal reformu öğretmenlerle başlatacağız

Öğretmenlerin özlük haklarında ve çalışma koşullarında adaleti sağlayacaklarını kaydeden Seyit Karaca, "Öğretmenlerimizi, eğitimle ilgili politika oluşturma ve kanun yapma süreçlerine etkin bir biçimde dahil edeceğiz" dedi.


Karaca: Toplumsal reformu  öğretmenlerle başlatacağız

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, partisinin Öğretmenlik Meslek Kanununa ilişkin yol haritasını açıkladı.

İl Başkanı  Karaca "Partimizin Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin tasarladığı yol haritasında öğretmenleri kariyer gelişimindeki değerlendirme ölçütleri belirlendi. Ayrıca, plansız kadrolaşma, farklı statü ve ücret mağduriyetini giderecek eylem planımızı netleştirdik. Öğretmenlik Mesleğin saygınlığı ve cazibesi maddi ve manevi olarak artırılacak. Eğitimde dönüştürme kapasitesinin öznesi öğretmendir. Toplumsal reformu öğretmenlerimizle başlatacağız. Öğretmenlerimizin gücünü ve potansiyelini tam kapasiteyle işe koşan bir değişim ve dönüşüm anlayışıyla öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini maddi ve manevi olarak artıracağız. Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla, öğretmenlerin mesleki yeterliklerini geliştirerek sosyal ve ekonomik statülerini iyileştireceğiz.  Öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemesinde kullanılacak objektif ölçütler belirleyeceğiz. Eğitimin değerlendirilmesini tek bir sınavla değil, süreç odaklı yapacağız. Öğretmenlerimize, ihtiyaca ve mesleki hedeflerine yönelik hizmet içi eğitim yoluyla akademik destek sağlayacağız" dedi.  

 

Seyit Karaca, tasarlanacak kariyer gelişim süreciyle ilgilide bilgi vererek, " Öğretmenlerin, her bir yeterlilik alanından elde edilen verilerin kullanılması, kendilerine ilişkin öz-değerlendirmeleri,  görev yaptıkları kurumlarda 360 derece değerlendirme sisteminin bir parçası olması, öğrencilerinin performansı, akademik çalışmaları; Lisansüstü eğitim, Proje yürütücülüğü (yerel, lokal, ulusal ve uluslararası), proje araştırmacısı ya da proje eğitmeni vb. Hizmet içi eğitimler, paneller, toplantılar, Bilimsel kongre ve konferanslar ile sanatsal etkinlikler, Ortaya konulan bilimsel veya sanatsal yeni fikir, ürün ya da tasarımlar konularında güncel bilgi ve beceri düzeylerinin yenilenmesi sağlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Karaca,  bu veriler kendi ağırlıklarına göre yeni teknolojilerin yardımıyla eğitimin değerlendirilmesinde kullanılacağını belirterek, öğretmenler, tespit edilen uzmanlaşma ve uzmanlık seviyesine göre farklı sorumluluklar içeren liderlik görevleri için teşvik edileceğini vurguladı.

 

‘Öğretmenlerin özlük haklarında adaleti sağlayacağız’

 

öğretmenlerin özlük haklarında adaleti sağlayacaklarına dikkat çeken Seyit Karaca,"İlk eylem planı olarak Yüksek Öğretim Eylem Planının Genel Başkan Ali Babacan ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen tarafından açıklandı. Öğretmenlerin özlük haklarında ve çalışma koşullarında adaleti sağlayacağız. Tüm öğretmenlerin hem özlük haklarında hem sınıf mevcudu ve araç gereç temini gibi çalışma koşullarında adil ve kalıcı çözümler üreteceğiz. Öğretmenlerimizi, eğitimle ilgili politika oluşturma ve kanun yapma süreçlerine etkin bir biçimde dahil edeceğiz" şeklinde konuştu.