Tesbih meraklıları bu sergide buluşacak

Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılıyor. 22-25 Eylül tarihleri arasında tespih severleri buluşturacak.


Tesbih meraklıları bu sergide buluşacak

Sergide 20’nin üzerinde tespih ustasının eserlerinin sergileneceğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm tespih meraklılarını ve sanatseverleri sergiye davet etti.  

 Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, ilgi çekici bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve sanat merkezi, 22-25 Eylül tarihleri arasında tespih severleri buluşturacak ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi için kapılarını açacak. 

 

BAŞKAN KAVUŞ; “TESPİH, SABRIN, UMUDUN, ZİKRİN, TEFEKKÜRÜN VE MUHABBETİN KALESİDİR”  

 

20’nin üzerinde tespih ustasının eserlerinin yer alacağı sergiye tüm tespih meraklılarını ve sanatseverleri davet eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek sergi ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Açıldığı günden bu yana sadece Meram’da değil tüm Konya’da sanat ve kültürün merkezi haline gelen Tantavi Kültür ve Sanat Merkezimiz yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ temasıyla gerçekleşecek ‘Tespih Sergisi’, tüm tespih severleri 4 gün boyunca bir araya getirecek. Tespih, çoğu insanımız için vefalı bir arkadaş, sevincin, hüznün, düşüncenin, tefekkürün, sohbetin en güzel yoldaşlarından biridir. İnsan tespihle yoldaşlık ederken, tespih de insana sırdaşlık ediyor. Her bir tanesinde umut, sabır, muhabbet, zikir, tefekkür, sohbet, arkadaşlık olan tespih birbirinden çok farklı insanları aynı noktada aynı zevkte buluşturan bir sanat şaheseridir. İşte bu sanatsal güzellik için ev sahipliği yapacağımız sergimize tüm tespih meraklılarını ve tüm sanatseverleri davet ediyorum. Bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Mustafa Genç ve Fethi Büyükbalta’ya da sonsuz