Başkanlar, Konya Kitap Günleri’nde

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Konya Kitap Günleri”ni ziyaret etti. Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan programa katılan yayınevleri temsilcileri, yazarlar ve vatandaşlarla buluşan Başkanlar, tüm kitapseverleri etkinliğe davet etti.


Başkanlar, Konya Kitap Günleri’nde

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Konya Kitap Günleri” Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da; yüzbinlerce kitap, yayınevleri, yazarlar ve birçok etkinliğin yer aldığı Konya Kitap Günleri’ni ziyaret etti.

Stantları tek tek gezen ve kitapları yakından inceleyen, yayınevleri temsilcileri ile yazarlarla sohbet eden Başkanlar Hasan Kılca, Mustafa Kavuş ve Ahmet Pekyatırmacı, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların isteklerini de kırmadı.

BU ÇOK GÜZEL BİR KÜLTÜR FESTİVALİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Kitap Günleri’nin vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına öneli katkılar sağladığını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Başkan Hasan Kılca; “Konya Kitap Günleri, oldukça yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolar gibi sayısız etkinlik düzenleniyor. Bu güzel organizasyona sadece Konya’dan değil, bölgenin bütün illerinden de ziyaret edenler var. Bu aslında bir kültür festivali. Bizler de bu güzel ortama şahitlik etmek ve kitap kokusunu içimize çekmek istedik. Emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor, herkesi de bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum” dedi.

KONYA KİTAP GÜNLERİ’NDEKİ TABLO İLE GURUR DUYDUK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, gençler ve çocuklar başta olmak üzere Konya’nın kitaba olan ilgisinin kendisine büyük gurur yaşattığını kaydetti.

Başkan Kavuş şunları aktardı; “Kültür ve medeniyetimizin en temel öğeleri ilim ve ahlaktır. İlk emri ‘oku’ olan ‘bilenle bilmeyen hiç bir olur mu?’ diyen, ‘beşikten mezara ilim öğrenmemizi’ emreden bir dinin temsilcileriyiz. İşte bu düşünceler çerçevesinde ve bugün geldiğimiz noktada tıklım tıklım bir kitap etkinliği ile karşı karşıyayız. Buna ne kadar sevindiğimi, gurur duyduğumu kelimelerle izah edebilmem çok zor. Ülke çapında önemli fikir, düşünce ve bilim adamlarını, sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayan ve Konya Kitap Günleri’ni organize eden Konya Büyükşehir Belediyemize, varlığıyla ve ilgisiyle etkinliği şenlendiren herkese şükranlarımı sunuyorum.”

KONYA KİTAP GÜNLERİ ŞEHRİMİZE AYRI BİR HAVA KATTI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Konya’nın bir ilim ve irfanın şehri olduğuna vurgu yaparak Konya Kitap Günleri’nin de Konya’ya yakışır bir etkinlik olduğunun altını çizdi.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı; “Konya Büyükşehir Belediyemiz, geçtiğimiz yıl 800 binin üzerinde kitapseverin ziyaret ettiği Konya Kitap Günleri’ni bu yıl da düzenliyor. Ülkemizin en saygın yazarları, yayınevleri ve yüzbinlerce kitabın olduğu bu güzel etkinlik gerçekten de şehrimize ayrı bir hava katıyor. 10 gün boyunca yazarlarımızın söyleşileri ve imza günleri var. Yine dinletiler, konserler ve konferanslar gibi daha birçok etkinlik vatandaşlarımızı bekliyor. Bizler de Konya Kitap Günleri’ne herkesi bekliyoruz. Bu vesileyle, kitapseverlerin ilgiyle takip ettiği organizasyonda emeği olan herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.