Gazeteciler gününde sahte gazeteciler yakalandı

Konya’da polis ekiplerinin dikkati iki sahte gazetecinin daha foyasını ortaya çıkardı. Uygulama esnasında durdurulan bir araçta sahte basın trafik kartı olduğu anlaşıldı. Sahte gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün akabinde yakalanması ise çok manidar oldu. 


Gazeteciler gününde sahte gazeteciler yakalandı

Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi’nde uygulama yapan polis ekipleri durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçtaki 2 şüpheli indirilerek araç içerisinde ve şahıslar üzerinde arama yapıldı. Şüpheliler arama yapan ekiplere kendilerini gazeteci olarak tanıttı. Araçtaki basın trafik kartını inceleyen ekipler kartın sahte olduğunu, trafikte ayrıcalık ve öncelik sağlamak için araca koyulduğunu ortaya çıkardı. 

 

*İKİ ŞÜPHELİYE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİKTEN İŞLEM BAŞLATILDI*

 

Konuyla ilgili Zahid Y. ve Mehmet K. isimli iki şüpheli gözaltına alınarak haklarında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan işlem başlatıldı.

 

Daha önce de birçok sahte basın kartı taşıyan şahısların foyasını ortaya çıkartan Konya Emniyeti gazetecilik mesleğini hakkıyla icra eden ve uzun uğraşlar sonucu basın kartını elde eden basın çalışanlarının emeklerinin çalınmasına müsaade etmedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün hemen ardından bu olayın yaşanması da manidar oldu.