Aranan 2 FETÖ'cü tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik kararlı mücadelesi sürüyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda daha önce haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan ve firari olarak aranan 2 FETÖ üyesi şahıs Konya’da gizlendikleri adreslerde yakalandı.


Aranan 2 FETÖ'cü tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik yaptığı operasyonlar devam ediyor. Ekipler 6’şar yıl 3’er ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 firari şahsı düzenlediği operasyonla gizlendikleri adreslerde yakaladı. 

SINAV SORULARINI ÇALARAK MEMUR OLDULAR, VATANDAŞIN HAKKINI HİÇE SAYDILAR!

Edinilen bilgiye göre yakalanan şahıslardan Erdal Çam’ın (1982) sınav sorularını usulsüzce ele geçirerek Polis Akademisi’ni kazandığı ve Komiser Yardımcısı olduğu, meslekte de FETÖ yapılanması içerisinde yer almaya devam ettiği ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca Erdal Çam’ın Komiser Yardımcısı iken Bylock kullandığının tespit edilmesinin ardından ihraç edildiği öğrenildi. Ağabeyi Serdar Çam’ın ise (1980) KPSS sorularını çalarak usulsüz bir şekilde öğretmen olduğu ve öğretmenlik mesleğini sürdürürken FETÖ faaliyetlerine devam ettiği ve tıpkı kardeşi gibi Bylock kullanıcısı olduğunun ortaya çıkmasının ardından KHK ile meslekten ihraç edildiği yine Serdar Çam'ın eşine de daha önce FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmaktan işlem yapıldığı öğrenildi.

Komiser Yardımcısı iken meslekten ihraç edilen Erdal Çam’ın Kahramanmaraş Ağır Ceza İlamat Bürosunun kararı ile 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, Serdar Çam’ın ise Giresun Ağır Ceza İlamat ve İnfaz Bürosunun kararı ile hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu anlaşıldı.

Gizlendikleri 2 ayrı adreste yakalanan FETÖ hükümlüsü 2 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.