Kalaycı: Her ilde milletvekili çıkarmak istiyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Seçim İletişim Merkezi'nde basınla bir araya geldi.


Kalaycı: Her ilde milletvekili çıkarmak istiyoruz

Kalaycı, ülke ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Kalaycı, 14 Mayıs seçimlerinin sakin ve demokratik bir havada geçmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

14 Mayıs seçimlerine en hazırlıklı parti olduklarını ifade eden Kalaycı, Konya'da da pandemi sürecinden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. MHP'nin aday listeleri yönünde de sıkıntı yaşamayan bir parti olduğunu söyleyen Kalaycı, “Her ilde vekil çıkarmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, en yüksek oyla yeniden seçilecek. Bu seçim, Türk milletinin karar vereceği seçim. Biz, milletimize güveniyoruz"dedi.

“Sürekli kriz üreten parlamenter sistem yerine, ülkeye yeni bir sistem getirdik” diyen Kalaycı, “Son 5 yılda birçok alanda büyük atılım gerçekleştirildi. Dışa bağımlılıktan inşallah yapılan çalışmalarla kurtulacağız” ifadelerini de kullandı.

Ekrem İmamoğlu'na yönelik Erzurum'da gerçekleştirilen saldırıya dair bir soruya Kalaycı, “Hiç kimsenin taşlanmaması gerekir. Bu tür olayları tasvip etmiyoruz. Sabretmek lazım. 14 Mayıs’tan sonra herkes yaptığının hesabını verir” dedi. Konya'da ki  oy oranlarına dair konuşan Kalaycı, “MHP olarak biz anket yaptırmıyoruz. 2018 yılında da algı yaptılar. Oyumuzu düşük gösterdiler. Ama ne oldu? Anket firmaları yanıldı. Bizim anketimiz milletimiz. Konya'da da vekil sayımızı artıracağız" diye konuştu.