Reklam
  • Reklam
Hobi bahçelerinde tatlı telaş başladı  

Hobi bahçelerinde tatlı telaş başladı  

Karatay Belediyesi tarafından şehir hayatının stresinden bir nebze uzaklaşarak toprakla uğraşmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için hizmet veren Karatay Hobi Bahçeleri’nde tatlı bir telaş başladı. Vatandaşlar, havaların ısınmasıyla birlikte bahçelerinde hem fidelerini ekiyor hem de aileleriyle birlikte keyifli vakitler geçiriyor.

31 Mayıs 2021 - 15:13

Karatay Belediyesi'nin kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyen vatandaşlar için hayata geçirdiği Saraçoğlu ve Karaaslan Üzümcü Mahallelerindeki Hobi Bahçeleri’nde bugünlerde tatlı bir telaş var.

Vatandaşların doğayla iç içe bir ortamda boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmelerine imkân veren Hobi Bahçeleri sakinleri, hem bahçelerini düzenliyor hem de fidelerini ekiyor.

Karatay Belediyesi’nin 5 yıllığına vatandaşlara tahsis ettiği Saraçoğlu Hobi Bahçesi’nde 431, Karaaslan Üzümcü Mahallesi’ndeki Hobi Bahçesi’nde ise 573 parsel bulunuyor. Toplamda 1004 parselde ailece şehrin stresinden uzaklaşıp toprakla uğraşmanın keyfini ve huzurunu yaşayan vatandaşlar; bahçelerinde domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü kendi elleriyle ekip toplama keyfini yaşıyor.

Hobi Bahçelerinin şehir hayatı ve pandemi stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şehir hayatında insanların doğaya olan özlemini gidermek, topraktan ve doğadan uzaklaşan ve kendi yetiştirdiği organik ürünleri tüketmek isteyenler için Karatay Hobi Bahçeleri’nin çok güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

Başkan Hasan Kılca, “Hobi Bahçelerimiz, özellikle içerisinde bulunduğumuz salgınının stresinden bir nebze de olsa uzaklaşabilmeleri adına Karataylı hemşehrilerimiz için çok güzel bir fırsat. Havaların ısınması ve fide ekim zamanının gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız bahçelerine uğrayarak bahçelerini yeni döneme hazırlanıp domates, patlıcan, biber gibi organik ürünlerin fidelerini ekiyorlar. Bir yandan da aileleriyle birlikte piknik yaparak hoşça vakit geçiriyorlar. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime kolaylıklar ve şimdiden bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'