Reklam
  • Reklam
“İyileştirmeler yapılmalı, eksiklikler giderilmeli”

“İyileştirmeler yapılmalı, eksiklikler giderilmeli”

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, korona virüsle mücadele için sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışanın fedakârca görevini sürdürdüğünü söyledi.

26 Mart 2020 - 16:55

Sağlık Bakanlığı’nın gönderildiğini duyurmasına rağmen koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgili yoğun şikayet aldıklarını bildiren Töke, “Bakanlık gönderdik, çalışan gelmedi diyorsa arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir” dedi.

Türk Sağlık-Se Konya Şube Başkanı Metin Töke yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının en kısa zamanda sona ermesini umduklarını, sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanların moral ve motivasyonunun yüksek olmasının hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunlar olmamasını istediklerini söyledi.

Bu nedenle sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında makul ve kapsayıcı bir iyileştirme yapılmasını arzuladıklarını ifade eden Töke, “Ek ödemelerin 3 ay tavandan verilmesi olumlu olmakla birlikte süresi, sürekliliği ve kapsamı konusunda yeniden değerlendirme yapılmaya muhtaçtır. Döner sermayede adaletsizlik giderilmeli, sürekli hale getirilmeli ve emekliliğe esas olmalıdır. Sağlık hizmetleri ekip işidir. Her arkadaşımızın emeği de çok değerlidir. Maruz kaldığı riskte ayrı önemlidir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışan da fedakârca görevinin başındadır. Ayrım yapılmamalıdır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımız herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan bundan yararlanmalıdır. Döner sermaye tavan ödemeleri en az sabit ödeme tutarı kadar olmalıdır” dedi.

“Ekipman ve malzeme eksikliği şikayeti geliyor”

Metin Töke, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gönderildiğini duyurmasına rağmen koruyucu malzeme ve ekipman eksikliği olduğu yönünde sağlık çalışanlarından yoğun şikayet aldıklarını dile getirdi. Töke, “Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile sendika genel başkanımızın yaptığı görüşmelerde koruyucu malzeme ce ekipman konusunda bir eksiklik olmadığını ifade etmişlerdir. Fakat sahadan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan eksiklikle ilgili çokça şikayet gelmektedir. Bakanlık gönderdik, çalışan gelmedi diyorsa arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir” değerlendirmesinde bulundu.  

“En az 50 bin alım yapılmalı”

Sağlık Bakanlığı personel eksikliğinin giderilmesi konusunda 32 bin olarak açıklanan yeni istihdamın en az 50 bin olması gerektiğini vurgulayan Metin Töke sözlerini şöyle sürdürdü; “Personel ilanında 18 bin sözleşmeli sağlık çalışanı alınacağı, 14 bin de sürekli işçi alınacağı görülmüştür. İş yükü ve personel eksikliği göz önünde bulundurulduğunda 18 bin rakamı çok yetersizdir. En az 50 bin alım yapılması gereklidir. Üniversite hastaneleri içinde 3 bin alım yapılacağı sendika genel başkanımızın yaptığı görüşmelerde ifade edilmişti. Üniversite hastaneleri için bu alımla ilgili de ilana çıkılmalı, sayısının daha da arttırılması için çalışma yapılmalıdır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'