Reklam
  • Reklam
Kalpazanlara geçit yok 10 gözaltı

Kalpazanlara geçit yok 10 gözaltı

Konya’da il dışından sahte para getirerek farklı yöntemlerle piyasa süren kalpazan çetesinden 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

04 Nisan 2022 - 13:52

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları ile il dışından Konya’ya sahte para getirildiği ve bu sahte paraların farklı yöntemlerle piyasa sürüldüğü tespit edilen bir grup hakkında inceleme başlatıldı.

SAHTE PARALARI BU YÖNTEMLERLE PİYASAYA SÜRDÜLER!

Yapılan araştırmalarda sahte paraları semt pazarlarında harcayarak, akaryakıt istasyonlarında az miktarda ve sürekli yakıt alarak gerçek para üstü almak, gerçek para destesi içine gizlemek, çocuk veya bayan satıcılardan para bozdurmak, piyasaya sürdükleri paranın sahte olduğu anlaşıldığında mağdur rolüne girmek ve vatandaşın ihbar etmesinin önüne geçerek yöntemlerini kullanarak çok sayıda vatandaşı bu şekilde dolandırdıkları tespit edildi.

KOM ekiplerince düzenlenen eşzamanlı operasyonda sahte para basmak ve piyasaya sürmek suçlarından 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Şüphelilerin işyeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 12.200 TL sahte para, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve dijital materyaller ele geçirilerek el konuldu.

Gözaltına alınan 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'