Reklam
  • Reklam
Karatay Bilim ve Sanat Merkezi açıldı

Karatay Bilim ve Sanat Merkezi açıldı

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan 26 derslikli Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’nin(BİLSEM) açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

22 Mart 2021 - 15:51

Açılışta konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak Konya ve Karatay’ın eğitim ile bilim alanlarına katkı sunmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Hasan Kılca, bu kapsamda zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren Karatay Bilim Sanat ve Merkezi’ni(BİLSEM) ilçeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

EĞİTİME HER HAFTA YENİ BİR YATIRIM KARATAY’DAN

Toplamda 3 bin 970 metrekarelik inşaat alanı bulunan Karatay BİLSEM’in 26 derslikten oluştuğunu aktaran Hasan Kılca, “Geçtiğimiz hafta Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’muzun açılışını gerçekleştirmiştik. Bu hafta da BİLSEM’i açıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak ilçemize kazandırdığımız projemizle özellikle üstün zekâ ve yetenek sahibi öğrencileri okullarından koparmadan, eğitimlerini aksatmadan onların eğitim hayatlarına katkı sunmayı hedefliyoruz. 6 buçuk milyon liraya mal ettiğimiz BİLSEM, çocuklarımızın yetenek ve zekâlarına uygun birçok özel programla eğitim vermeye imkân sağlıyor. İçerisinde Matematik, Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Bilişim gibi 14 atölye, 8 laboratuvar, 5 derslik, Uzaktan Eğitim Stüdyosu, Gözlem Evi ve Konferans Salonu bulunan Karatay Bilim ve Sanat Merkezimiz; toplamda 26 derslikten oluşuyor. Projemizin ilçemize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

BİLSEM KARATAY’IN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bilime ve teknolojiye verdikleri her desteğin kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Kılca, BİLSEM’in Karatay’ın yeni cazibe merkezi olacağını ifade ederek burada yetişen öğrencilerin geleceğin Selçuk Bayraktar’ları ve Aziz Sancar’ları olacağını kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şöyle konuştu: “Burada öğrencilerimiz yalnızca kitabi değil; araştırma laboratuvarında, resim atölyesinde, gözlem evinde kısacası her türlü bilimin, sanatın ve etkinliğin olduğu alanda bulunarak gelecekleri için bir şeyler yapacaklar. Yine çocuklarımızın burada Türkiye'nin geleceğine ve nitelikli insan kaynağına gün be gün güç katacağını, kendilerini de bütünsel olarak geliştireceklerini çok iyi biliyoruz ve inanıyoruz ki Karatay BİLSEM’den yetişecek yavrularımız, devletimizin ve hayatımızın birçok yerinde bulunacak. BİLSEM'den faydalanacak çocuklarımızın ufku daha da açılmış ve geleceklerine önemli bir ışık tutulmuş olacak. Konumu itibariyle Karatay BİLSEM, ilçemizin yeni cazibe merkezlerinden de birisi olacak.  Elbette başarı; zekâ kadar çalışmakla da elde edilir.  Onun için sebat ve çalışmak lazım. Çok çalışmak çok araştırmak gerekiyor ama bizler, gelecek nesillerimize inanıyor ve güveniyoruz.  Çünkü gerçekten de pırlanta gibi bir nesil geliyor.”

BİLİM VE TEKONOLOJİYE DESTEK OLMAK GURUR VERİCİ

Bilime ve teknolojiye verdikleri her desteğin kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Başkan Hasan Kılca, proje ve yatırımları hayata geçirirken “Bilimle Gelişen Bir Başka Karatay” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak, sadece ülkemiz için değil; tüm insanlık adına kıymetli ve faydalı icatların ortaya çıkacağına inandığımız bu değerli projenin bir parçası olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. Bilim ve eğitime yönelik projelerimiz elbette BİLSEM ile sınırlı değil. Geleceğin popüler mesleklerinden birisi olan robotik kodlamayı ilçemizde tabana yaymak ve bilimin öğrenilmesini çok daha eğlenceli bir hale getirmek amacıyla Robokaratay Projesi’ni de yürütüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve MEVKA'nın katkılarıyla ilçemizdeki 11 okula robotik kodlama atölyesi kuruyoruz. Geçtiğimiz yıl, ilçemizdeki tüm okullarımıza TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmuştuk. Son olarak da dileyen bütün ortaokul ve lise öğrencilerimizi TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi ile Bilim Çocuk Dergilerine abone yaptık.  Bizler, Karatay Belediyesi olarak ülkemizin ve ilçemizin bilim ile eğitim alanında yapacağı her türlü ilerlemeye destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız, Karatay'ın ve çocuklarımızın bilim ile eğitime ulaşmada hiçbir zorluk yaşamamasıdır. Bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın gelişimi ile eğitim hayatlarına önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’mizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YARINLAR, BİLSEM’Lİ ÖĞRENCİLERLE DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, BİLSEM’lerin öğrencilerin zihinsel gelişiminde ve kabiliyetlerin gelişiminde çok büyük bir rol oynadığını dile getirerek, eğitime kazandırdığı modern tesisler ve eğitim çalışmaları için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Seyit Ali Büyük şunları söyledi: “Belediyelerimiz kendi asli, görevleri gibi eğitime yatırım yapıyorlar. Eğitime yatırım yaptığımız zaman geleceğe yatırım yapıyoruz. Açılışını yaptığımız Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi, üstün zekâlı çocukların eğitim gördüğü normal eğitimlerinin yanında idari eğitimlerini burada aldığı özel yeteneklerini geliştirdiği ülkeye belki de dünyaya katkı yapacak değerli çocuklarımızdır. Burada onları en güzel şekilde yetiştirme imkânı vermiş olacağız. Bu özel çocuklar küçüklükten itibaren yetenekleri ortaya çıkarılarak buna göre eğitim alırlarsa gelecek onlarla daha güçlü hale geliyor. Bu imkânı sağlayan Belediye Başkanlarımıza eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. BİLSEM Konya’mıza hayırlı olsun.”

ALTAY: BİLSEM KARATAY’A HAYIRLI OLSUN

Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’ni Konya’ya kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında Konya belediyeleri arasındaki uyuma dikkat çekti.

Belediye başkanları olarak el birliği ve gönül birliğiyle hareket ettiklerini söyleyen Başkan Uğur İbrahim Altay, “Geçen hafta Karatay Belediyemizin yine bir eğitim binasının açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün de böyle güzel bir binanın açılışını yapıyoruz, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burası artık Karatay’ımızın yeni merkezlerinden biri olacak. Konya belediyeleri olarak eğitimin her aşamasında bina yapmaktan donanım desteğine kadar her türlü konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bütçe bakımından da belediyelerin eğitime aktardığı paydada Konya birinci şehir. Bundan yıllar önce bu merkezlerde eğitim gören çocuklarımız burslarla yurt dışına gidiyor ve tekrar Türkiye’ye dönüş yapmıyorlardı. Şimdi bu merkezlerde eğitin görüyorlar ve yurt dışına gitseler bile bir milli bilinçle ülkemize gelip; ülkemizin yarınlarının daha güzel olması için Türkiye’nin bütün projelerinde üretime katkı sağlıyorlar. Bizler de bu tür binalarla onların yetişmesine ve Türkiye’nin yarınlarına katkı sunuyoruz. Bugün bu binayı hizmete sunan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Hep birlikte Konya’nın hayallerini bir bir gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bilim ve Sanat Merkezi’mizin hayırlı olmasını temenni ediyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARATAY’IN YATIRIMLARI EĞİTİME VERDİĞİ DESTEĞİN KANITIDIR

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Karatay Belediyesi’nin eğitim alanında Karatay’a pek çok eser kazandırdığını dile getirdi.

Orhan Erdem; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın kısa sürede Konya’ya 6 eğitim tesisi kazandırdığını hatırlatarak, “Devam eden 3 okul yatırımı daha var. Hayata geçirilen tüm bu yatırımlar, Karatay Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin ispatıdır. Bugün açılışını yaptığımız BİLSEM ile fizik, kimya, biyoloji, görsel sanatlar ve robotik atölyeler ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Özel yetenekli çocukların eğitiminin bir ülkenin geleceğini etkileyeceği bilinci ile bu okulumuz Karatay’da hizmet vermeye başladı. Eğitime hizmet eden herkese minnetimizi ifade etmek isterim. Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarımız, eğitimi her zaman hizmet alanlarının içerisinde tutuyorlar. Bir insanı kurtaran alemi kurtarır anlayışıyla yaptığınız bu hizmetleri takdir ediyoruz. Konya’mızda birlik beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da olmasam Konya’da yaşardım sözüne yakışır bir şekilde, Konya olarak hizmet yarışında devam edeceğiz. Bu eğitim yuvasının kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karatay BİLSEM’in açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, BİLSEM’i gezerek dersliklerde yürütülen çalışmalar ve BİLSEM’de eğitim gören çocuklar hakkında bilgi aldılar.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay BİLSEM’in açılış törenine 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay İlçe Müftü Vekili Cahit Nazlı, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay mülki erkânı, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'