Reklam
  • Reklam
Karatay kültür ve sanat akademisi için geri sayım başladı
Reklam

Karatay kültür ve sanat akademisi için geri sayım başladı

Karatay Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin bu kapsamda Doğuş Mahallesi’ne kazandırdığı Karatay Kültür ve Sanat Akademisi kapılarını açmak için gün sayıyor. Merkez sanata ve kültüre gönül veren çocukları ve gençleri profesyonel düzeyde eğitimlerle geleceğe hazırlayacak.

18 Ocak 2023 - 15:15

Gençlerin ve çocukların geleceği için nitelikli projeler geliştiren Karatay Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Doğuş Mahallesi’ne kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi açılışa hazırlanıyor. Merkezde öğrenciler, çeşitli kurs ve atölyelere katılma imkanı bulacak ve erken yaşlarda keşfedilip geleceğe hazırlanacak.

ÖĞRENCİLERİN UZMAN EĞİTMENLERLE YETENEKLERİ GELİŞECEK

Doğuş Mahallesi’nde 1753 metrekare alanda konumlandırılan merkezin içerisinde; Ahşap Atölyesi, Çini ve Seramik Atölyesi, Müzik Atölyesi, Resim Atölyesi, Drama Atölyesi, Akıl ve Zeka Atölyesi, Yabancı Dil Atölyeleri, Bilişim Atölyesi ve Çocuk Okuma Salonu (6-10 yaş arası için) bulunacak. Atölyelerde öğrenciler, uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimlerle sanatsal ilgi ve yeteneklerini geliştirecek.

MERKEZ ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi ilçede eğitim-öğrenim gören çocuklara ücretsiz olarak hizmet verecek. Merkez’den 10-14 yaşları arasındaki çocuklar ve gençler faydalanabilecek. Yine öğrenciler bireysel yetenekleri, ilgi alanları doğrultusunda istedikleri atölyeleri seçebilecek. Karatay Belediyesi Akademi ile çocukların ve gençlerin kendilerini tanımaları, kültürel olarak donanımlı, ufuk sahibi, birlikte öğrenme ve üretme becerileri gelişmiş, dayanışmacı, güçlü bireyler olarak yetişmelerine destek olmayı amaçlıyor.

GENÇLERİMİZİN KİŞİSEL GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için geri sayan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nde incelemelerde bulundu. Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini hatırlatan Kılca; Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nin sanata yetenekli gençlerin erken yaşlarda keşfedip geleceğe hazırlanmasına katkı sunacağını ifade etti. Başkan Kılca; öğrencilerin kişisel gelişimi, eğitim başarısının artması ve sosyalleşmesi için tüm imkânları sağladıklarını belirtti.

YETENEKLERİNİ FARK ETMELERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Hasan Kılca şunları söyledi; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişiminde kültür ve sanatın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Eğitim, kültür ve sanatın her dalında öğrencilerimize destek sağlıyor, onların geleceğine yönelik güçlü bir zemin hazırlıyoruz. Öğrencilerimize güvenle, huzurla eğitim alacakları, ilgi alanlarında profesyonelleşecekleri bir sanat merkezi kazandırdık. Merkezimizde Karatay’da yaşayan gençlerimizin ve çocuklarımızın kendilerini fark etmelerini, yeteneklerini pekiştirmelerini sağlamak için birçok atölye olacak. Merkezimiz aynı zamanda ilçemiz sınırları içerisinde eğitim gören öğrencilerimizin dostluklarının da geliştiği bir yer olacak. Yaptığımız yatırımlar ve etkinlikler ile ilçemizdeki kültür ve sanat sevgisini büyütüyoruz bu noktada çocuklarımız ve gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.”

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1