Karatay trafik eğitim parkında eğitimler başladı

Karatay trafik eğitim parkında eğitimler başladı

Çocuklara trafik kültürü ve bilincini aşılamak amacıyla Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı’nda okulların açılmasıyla beraber yeni dönem uygulamalı dersleri başladı. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Trafik Eğitim Parkımızda öğrencilerimize eğitim vererek bilinçli bir neslin hedefine katkı sunuyoruz” dedi.

05 Ekim 2023 - 18:12

Karatay Belediyesi’nin çocuklara trafik kurallarını erken yaşta benimsetmek ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla ilçeye kazandırdığı Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki Trafik Eğitim Parkı’nda yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çocuklar direksiyon başına geçti. Proje kapsamında içerisinde simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik eğitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, yaya geçitleri, kavşak, mini otopark alanı, bisiklet yolu, açık otopark alanı ile çocuk oyun alanının bulunduğu Karatay Trafik Eğitim Parkı’ndaki eğitimler, Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ile yürütülüyor.

6 BİN 492 ÖĞRENCİ TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENİYOR

Yeni eğitim-öğretim döneminde Karatay genelindeki 59 okulda eğitim gören toplam 6 bin 492 ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisinin faydalanması planlanan söz konusu eğitimlerde; akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler veriliyor.

EĞİTİMLER GÖREVLİ UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN VERİLİYOR

Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla Karatay Trafik Eğitim Parkı’na getirilen öğrencilere hayat kurtaran uygulamalı eğitimler; park görevlileri ve öğretmenleri nezaretinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman eğitmenler ve trafik polisleri tarafından veriliyor. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine verilen eğitimler, içerikler animasyon filmleriyle de zenginleştirilirken, söz konusu proje yeni Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin sonuna kadar devam edecek.

EĞİTİME GELEN ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLİYOR

Trafik Eğitim Parkında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimle trafik bilinci aşılanan çocuklar, burada hem öğrendiklerini hem de keyifli zaman geçirdiklerini belirterek park için Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Öte yandan programa katılan öğrencilere Karatay Belediyesi tarafından çanta, boyama kitabı, Blok not defteri, katılım belgesi, düdük, anahtarlık ve isme özel akülü araç ehliyet kartı hediye ediliyor.

ÇOCUKLARIMIZ TRAFİK EĞİTİM PARKIMIZI ÇOK SEVDİ

Karatay’da okuyan tüm 4. sınıf öğrencilerinin Trafik Eğitim Parkı’nda yıl boyunca trafik eğitimi alacaklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Geçtiğimiz yıl Trafik Eğitim  Parkı’mızda 6 bin 800 öğrencimize eğitim verdik. Çocuklarımız parkımızı çok sevdi. Bu yıl da  yine 6 bin 492 çocuğumuz uygulamalı eğitim alacak. Çocuklarımızı erken yaşlarda hayatın her alanıyla ilgili bilgilendirmek ve bilinçlendirmek sağlıklı ve güzel bir gelecek için çok önemlidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın kıymetli işbirliğiyle yürüyen projede çocuklarımız, alanında deneyimli eğitmenlerin gözetiminde trafik kurallarını tüm yönleriyle öğreniyorlar. Trafik eğitimini küçük yaşta almış, sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah çocuklarımız burada alacakları eğitimle ileride trafik kurallarını bilen ve önemseyen bireyler olacaklar” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde