Reklam
  • Reklam
Kenya ve ile Konya arasında ticari bağ kuruluyor

Kenya ve ile Konya arasında ticari bağ kuruluyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, (ASKON) Konya Şubesi, geçtiğimiz günlerde Kenya'nın farklı kentlerinde kurulacak değirmen- un fabrikaları, yem fabrikaları, et entegre fabrikaları ve süt fabrikaları hizmet alımları için Kenya’dan ASKON Konya Şubesinin davetlisi olarak gelen önemli bir heyeti misafir etti.

28 Ekim 2021 - 11:33

ASKON Üyesi ve Kenya Fahri Konsolosu Sinan Yılmaz, Kenya Ticaret Bakan Yardımcısı Peter Kaberia, Kenya Ticaret Müşteşarı Victor Ochieng ve beraberlerindeki danışmanlar Konya’ya geldi.

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve yönetiminin misafir ettiği heyetle birlikte, Konya’nın marka firmaları  ve üyelerimiz Tümosan, Konet, Türköz Makine, Çelikel Tarım Makineleri, Genç Değirmen, Dünya Kelebelek Halı, Rayf Teknik ziyaret edildi.

3 gün boyunca ASKON Konya Şubesi’nde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Verimli geçen toplantılar ile Konya ile Kenya arasında önemli bir ticari bağ kuruldu.

KONYA’NIN İHRACATINA KATKI

Kenya heyetinin temaslarını değerlendiren ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Haftayı çok verimli bir şekilde geçirdik. ASKON Konya Şubesi olarak önemli bir alım heyetini Konya’ya getirdik.  Kenya'nın farklı kentlerinde kurulacak değirmen- un fabrikaları, yem fabrikaları, et entegre fabrikaları ve süt fabrikaları hizmet alımları için Kenya Ticaret Bakan Yardımcısı Peter Kaberia, Kenya Ticaret Müşteşarı Victor Ochieng’i misafir ettik. Konya’da talep edilen sektörlerdeki güçlü firmalarımızı birlikte ziyaret ettik. Kendileri çok iyi iş görüşmeleri yaptı ve ilk etapta ön sipariş olarak 1 Milyon dolarlık anlaşma ile sonuçlandırdılar.  Şubemizde gerçekleştirilen ikili görüşmelerde de farklı sektörlerden onlarca ticari kapı açıldı. Heyet Konya’nın üretim gücünü yerinde görmüş oldu. Bu anlamda Konya’nın ihracatına ciddi katkı sağlayacak bir süreci başlatmış olduk. Afrika bölgesinin önemine binaen yeni alım heyetlerini şehrimize getirmeye devam edeceğiz. 2022 ve 2023 yılı Konya ASKON için Afrika yılı olacaktır” dedi.

2022 yılının ilk çeyreğinde Kenya'ya iş heyeti ziyareti gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız. Bu ziyaretimizde ilk etapta Kenya'ya “HER ŞEHİR BİR FABRİKA” projesi kapsamında üye firmalarımızdan 2 milyon dolarlık bir yatırım planlamasını gerçekleştireceğiz. Daha sonra bu önemli projenin büyümesi üzerine bu yatırımlar hızla artacak olup, bu projenin maddi finansmanının büyük kısmı  ASKON, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği destekleri ile karşılanacaktır dedi."

KONYA BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Kenya Ticaret Bakan Yardımcısı Peter Kaberia da, “ASKON Konya Şubesi’nin davetiyle geldiğimiz ziyaretler çok verimli geçti. Bizim çeşitli sektörlerde ihtiyaçlarımız vardı. Gördük ki bunların hepsini Konya’dan temin edebiliyoruz. Burada çok güçlü firmalar var. Hepsi ile verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Konya’nın çok farklı alanlarda üretimi var. Birçok ihtiyacımızı bu şehirden karşılayabiliriz. Ben bizleri misafir eden ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu