KGC’den Filistin’e destek açıklaması

KGC'den Filistin'e destek açıklaması

Konya Gazeteciler Cemiyeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve katliamlarına karşı Filistinlilere destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptı. 

17 Kasım 2023 - 22:34

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, "Eli kanlı İsrail terör örgütünün yaptığı soykırıma seyirci kalan başta bölge ülkelerinin ve sözde demokrat Avrupa ülkelerinin liderlerine, bu suça daha fazla ortak olmayın çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Özdemir katliama sessiz kalındığını belirterek, "İsrail terör örgütünün Gazze'ye yönelik saldırılarının ve katliamlarının 42. günündeyiz. Gözünü yaşlılara varıncaya kadar tüm sivillere saldırılarına devam ederken, uluslararası camianın İsrail ve destekçileri, kundaktaki bebeklerden, çocuklara, hamile kadınlara sessizliğine de üzülerek ve öfkeyle şahit olmaktayız’’ dedi.

7 Ekim'den bu yana gelişmelerin yazılı, işitsel ve görsel medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıldığını belirten Başkan Özdemir, ''Filistin hakkının sesi olmaya çalışıyoruz. Bizler şehrimizde, ülkemizde ve dünyada çığ gibi büyüyen tepkileri, insani aynı zamanda vicdani bir sorumlulukla an be an önceleyip gündeme taşıdık. Elbette bundan sonra da bu anlayışla Konya basını olarak yayınlarımıza devam edeceğiz’’ diye konuştu.

"Bugün direncimizi kaybetmeyelim vurgusu ve merhum Nuri Pakdil'in ifadesiyle 'yürü kardeşim ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin' anlayışını pekiştirmek gayesiyle buradayız" diyen Başkan Özdemir, ’’Paydaşlarımızı temsilen Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, tepkilere itici bir güç olmak, hassasiyetlerimizi ve Aksa ruhunu canlı tutabilmek, görevini yapmaya çalışan medya mensuplarını hedef yapan hukuk tanımaz İsrail'e dur diyebilecek bir dünya hayalimizi dile getirmek adına bir araya geldik " dedi.

İsrail'deki soykırıma karşı Filistinlilerin yanında olan kişi ve kurumlara teşekkür eden Başkan Özdemir sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bu dayanılmaz kıyıma duyarlılık gösteren bireylerden, kurum-kuruluşlara ve sivil topluma varıncaya kadar idrak sahibi herkese teşekkür ederken, bu dönemde miş gibi yapan, dahası olup bitenleri görmezden gelen kesimleri de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü