Reklam
  • Reklam
Kiralık ev sorunu artarak büyüyor

Kiralık ev sorunu artarak büyüyor

Kiralık ev sorunu artan kira fiyatları ve konut arzında yaşanan sıkıntılar ile büyük bir sorun haline geldi. KONTİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Başar,  kiralık evlerin daha ev boşaltılmadan tutulduğunu vurgulayarak Konya’da ciddi bir kiralık ev sıkıntısı olduğunu dikkat çekti.  

27 Temmuz 2022 - 16:12

Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar başta inşaat sektörü olmak üzere birçok sektörde sorunları beraberinde getirdiğini belirten Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurul Üyesi Erkan Başar, kiralık ev sorununun giderek büyüdüğünü söyledi. İnşaat maliyetlerindeki artışların konut üretimi yavaşlattığını ve kiralık ev sorununu Konya’da hat safhaya çıkardığını vurguladı. Düğün sezonu, memur atama ve tayinlerin kiralık ev sorununu artırdığını belirten Erkan Başar, eski kiracılarını çıkararak evini yüksek fiyatla yeniden kiralamak isteyen ev sahiplerinin de sorunu körüklediğini dile getirdi. Erkan Başar, yaşanan bu soruna devletin çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

 

ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE ARTAN TALEPLE SORUN BÜYÜYECEK

Yeni konut üretimi için adım atılmaması durumunda önümüzdeki süreçte sıkıntıların daha da artacağına dikkat çeken Erkan Başar, “Konya geneline kiralık konutlara talebin arttığı ancak bu ihtiyaçlara yönelik yanıt niteliğindeki konutların sayısında ciddi azalış gözlenmektedir. Kiralık konut sayısındaki ciddi azalış ve her bölgede yüksek fiyatlar olması nedeniyle kiralık konut arayışında olan vatandaşlar için artık belirli bir mevki bulunmamakta.  Konutu kiraya vermek isteyen mal sahipleri söz konusu ‘’kiralık konut kıtlığını’’ bildiği için kiralanacak konuta afaki fiyat istemektedir. Dolayısıyla piyasada ki kiralık konut fiyatları mal sahipleri tarafından yükseltilmektedir. Devletin bu duruma ilişkin ciddi çalışmalar yapıp düzenleme getirmesi gerekmektedir. Şayet bu fiyat artışları önlenemez hale gelecektir.” diye konuştu.

KİRACI EV SAHİBİ ANLAŞMAZLIKLARI ARTIYOR

Kiracı ve ev sahibi arasında karşılıklı olarak gelişen baskılardan dolayı anlaşmazlıklar hatta kavgalar olduğunu belirten Erkan Başar, anlaşmazlıkların ciddi boyuta ulaşıp kiracıların mağdur olduğunu söyledi. Erkan Başar, şöyle konuştu: “Ancak ev sahiplerinin geçerli bir sebep bulmadan kiracıları evden çıkarmaya hakkı bulunmuyor. Kanunlar kiracıları koruyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin gelmesi, atamaların gerçekleşmesi ve eğitim sezonunun başlamasıyla eş zamanlı olarak talebin artacağı bilinmektedir. Bu süreç itibariyle kiralık konut ihtiyacı artmaktadır, ancak talebe karşılık verecek konut bulunmamaktadır. Konya genelinde Ardıçlı TOKİ ve çevresi gelişmekte olan bölge içerisinde yer almaktadır. Kiralık talebi bu bölge için artmakta olup yığılma gözlenmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'