Reklam
  • Reklam
Konya Ansiklopedisi” Dijitalleşti
Reklam

Konya Ansiklopedisi” Dijitalleşti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya hakkında her türlü ansiklopedik bilginin yer aldığı Konya Ansiklopedisi’nin “konyapedia.com” adresi üzerinden dijital olarak yayınlanmaya başladığını açıkladı.

07 Aralık 2022 - 17:29

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kadim şehrimizin sahip olduğu tarihi birikimi dijital ortamda yarınlara güvenle aktarmak ve tüm insanların bu bilgiye erişimini kolaylaştırmak için bu kapsamlı çalışmayı hayata geçirdik.” diye konuştu. konyapedia.com’da 3 bin 686 madde bulunurken kullanıcılar sisteme madde eklemesi ve güncellemesi de yapabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ansiklopedisi’nin dijitale aktarılmış hali olan “konyapedia.com” adresini yayına aldı.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla fiziki ve sosyal belediyeciliğin yanında kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyledi. Konya ile ilgili her türlü ansiklopedik bilginin yer aldığı Konya Ansiklopedisi’ni “konyapedia.com” adresi üzerinden dijital olarak yayınlamaya başladıklarını ifade eden Başkan Altay, “Dünyada yerleşik hayatın 10 bin yıldır aralıksız devam ettiği bir şehir olan Konya’mız zengin bir tarihi birikime sahip. Kadim şehrimizin sahip olduğu bu tarihi birikimi dijital ortamda yarınlara güvenle aktarmak ve bu bilgilere tüm insanların erişimini kolaylaştırmak için bu kapsamlı çalışmayı hayata geçirdik. Proje, yerel yönetimler arasında Konya Modeli Belediyeciliğe birçok alanda olduğu gibi bu sahada da örnek teşkil edecek niteliktedir. Şehrimizin hafızasını daha da güçlendirecek bu güzel çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

KULLANICILAR MADDE EKLEMESİ VE GÜNCELLEMESİ YAPABİLİYOR

 

Konya Ansiklopedisi’nden farklı olarak yaşayanların biyografilerinin yer almadığı konyapedia.com’da okuyucuların madde önerisi ve katkıları için de bir bölüm eklendi. Okuyucuların maddelere kolay ulaşımı için “Alimler ve Veliler”, “Basın”, “Belediye Başkanları”, “Konya Tarihi” gibi 30 ayrı sınıflandırmanın yapıldığı konyapedia.com’da, 3 bin 686 madde bulunurken kullanıcılar sisteme madde eklemesi ve güncellemesi de yapabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1