Kooperatiflere istihdam sağlayacak hibe imkanı

Kooperatiflere istihdam sağlayacak hibe imkanı

Tanıtımı 30 Mart çarşamba günü yapılacak Konya’daki kooperatiflere hibe desteği sağlayacak projenin son başvurur tarihi 30 Nisan olarak açıklandı

24 Mart 2022 - 23:30

Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında kooperatiflere istihdam odaklı hibe verileceği bildirildi. ENHANCER Projesi kapsamında kooperatiflere toplam 2 milyon Avro tutarındaki hibe desteği için yararlanıcı iller arasında yer alan Konya’da, 30 Mart Çarşamba günü bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Proje ekibi tarafından katılımcı kooperatif ve kooperatif birlikleri temsilcilerinin program ve başvuru koşulları ile ilgili sorularının cevaplandırılacağı toplantı hakkında bilgi veren yetkililer, başvuru süresi 30 Nisan'da sona erecek hibe programına bütün kooperatif temcilcilerinin katılımını beklediklerini söyledi.

Proje hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında çağrısına çıkılan; İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı başvuru süresi, 30 Nisan 2022 tarihinde sora eriyor. Toplam 2 milyon Avro tutarındaki hibe desteği için saha ziyaretleri düzenleniyor. Bu kapsamda ENHANCER Proje ekibi, Konya’da 30 Mart 2022 Çarşamba günü bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, Hibe Programı’nın ayrıntıları ve başvuru koşulları ile ilgili kooperatif ve kooperatif birlikleri temsilcilerinin soruları cevaplandırılacak ve programa başvuracak kooperatif temsilcilerine rehberlik edilecek. Hibe Programı İstihdam Yaratma Odaklı Hibe Programı kapsamında, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin’de kayıtlı, güçlü ve gelecek vadeden kooperatiflerin ve kooperatif birliklerinin büyümeleri ve böylece Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyeleri için sürdürülebilir istihdam yaratabilmeleri adına asgari 40.000 Avro, azami 300.000 Avro hibe verilmesi planlanıyor. ENHANCER Projesi kapsamında, Türk vatandaşları ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin girişimcilik faaliyetlerinin artırılmasına ve etkin ve kapsayıcı hizmetler için yerel girişimcilik eko sistemlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülüyor. Proje ile merkezî ve yerel düzeyde politika oluşturma, uygulama ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor."

Hibe Programının öncelikleri ise şöyle:

* Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ile Ev Sahibi Topluluklar için sürdürülebilir istihdam yaratmak,

* Sürdürülebilir istihdam aracılığıyla Geçici Koruma Sağlanan Suriyelileri Türk ekonomisine entegre etmek,

* Kayıtlı ve insana yakışır iş imkânlarını artırmak,

* İş ve işçi arasındaki beceri bağlantısını iyileştirmek

* Kaynak verimliliğinin artırılması ve yeni üyelerin veya çalışanların işe alınması yoluyla üretimi artırmak

* Yeni üyelerin veya çalışanların işe alınması yoluyla iş süreçlerini dijitalleştirmek.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü