Reklam
  • Reklam
Kutlu’dan değişikliğinin düzeltilmesi için Angı’ya mektup

Kutlu'dan değişikliğinin düzeltilmesi için Angı'ya mektup

Selçuk Üniversitesi'nin simge isimlerinden olan eski rektör Prof. Dr. Kutlu, akıl almaz bir şekilde üniversitesi bünyesinde yapılan isim değişikliklerinin kendini derinden yaraladığını, yapılan uygulamanın etik olmadığını, AK Parti Konya İl Başkanı Angı'ya yazdığı mektupla gerilim ortamının yumuşatılmasını istedi.

25 Mart 2021 - 08:39 - Güncelleme: 25 Mart 2021 - 08:45

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, gelişiz bir şekilde geçen hafta ismi Sultan Alparslan Kültür Merkezi olarak değiştirilen Süleyman Demirel Kültür Merkezi ile ilgili açıklama yaptı. 
Konya’nın ve ülkemizin yüz akı olan Selçuk Üniversitesi’nin isminin bu şekilde gündem olması ve yıpratılmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kutlu, “Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan bu değişiklik, öncelikli olarak yıllarca hizmetinde bulunmaktan büyük onur duyduğum şahsımı fevkalade üzer ve yaralar. Selçuk Üniversitemizin kuruluşunun mimarları, bugünlere gelmesinde büyük katkıları ve emekleri olan müteveffa  9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel ve YÖK Başkanımız merhum İhsan Doğramacı'nın isimlerinin garip bir şekilde gündeme gelmesine ve değiştirilmesine duyulan tepkilerin, yapılan isim değişikliklerinin ortadan kalkmasıyla düzeleceğine, Konya halkıyla bütünleşmenin sağlanarak huzursuzluğun giderileceğine inanıyorum. Zira akıl ve mantık bunu emrediyor” dedi.
Prof. Dr. Kutlu, gerilen ortamın yumuşatılması için Konyalı bürokratlar ve siyasilerden katkı beklediklerini ifade ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı ve Konya eski Milletvekili Hasan Angı'ya bir mektup yazarak konuyla ilgili desteklerini talep etti.
Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, mektubunda şunları ifade etti:
“Hasan Bey merhaba, Ben Dr. Abdurrahman Kutlu, Öncelikle sağlık ve sıhhat temennilerimi iletirim. Malumunuz, Selçuk Üniversitesi’ndeki isim değiştirme meselesi ile hem üniversite, hem de Konya ülkenin gündemine geldi. Sayın Başkan, ülkenin birçok meselesi varken, maalesef hiç gereği yokken, Selçuk Üniversitesi yöneticileri, üniversitenin kurucularının isimlerini üniversiteden silerek çok önemli bir yanlışa imza attı. Haliyle ülkenin her yerinde büyük bir infial ortaya çıktı. Sayın Başkan, biz Konyalıyız. Kimsenin Konya’nın huzurunu bozmasına gönlümüz olmaz. Üniversitede atılan taş, ürkütülen kurbağaya değmemiştir. Üniversiteler, şehirlerin gözbebeği kuruluşlarıdır. Üniversite yöneticileri de bunun farkında olup, şehre halel getirecek, onları üzecek tutum ve davranışlardan kaçınmalı, kendi asli görevleriyle adlarını duyurmalılar. Ülkenin idaresini yürüten siyasi partinin, Konya gibi önemli bir şehrin İl Başkanına düşüncelerimi iletmek istedim. Kalbi selam ve muhabbetlerimi sunarım. Sağlıkla kalın...”
Hatırlanacağı üzere Selçuk Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin ismi Sultan Alparslan Kültür Merkezi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nun ismi ise “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'