Kütükcü firmaları tebrik etti

Kütükcü firmaları tebrik etti

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan 14 firmayı tebrik etti.

07 Temmuz 2021 - 14:55

İstanbul Sanayi Odası tarafından, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde 8 firması bulunan Konya, İkinci 500 listesinde de 14 firmayla temsil edildi. Listedeki Konyalı firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Konya olarak, Türkiye'nin İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listelerinde 22 firma ile temsil ediliyoruz. Pandemiye rağmen üretimden vazgeçmeyerek, her iki listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

İkinci 500 listesindeki Konyalı firmaları paylaşan Kütükcü , "Bu yıl, RTM Tarım 3. sırada, Akova Süt 150. sırada, Hekimoğlu Un 158. sırada, Konya Kağıt 194. sırada, Büyük Hekimoğulları Un 268. sırada, Yıldız Pul Otomotiv 284. sırada, Çöğenler Yem 309. sırada, İzi Süt 322. sırada, Sezersan Matbaacılık 339. sırada, Ömer Atiker Makine 389. sırada, Golda Gıda 418. sırada, Konya Çimento 441. sırada, Kompen PVC Yapı 447. sırada, Gitaş Gıda 478. sırada yer aldı. Golda Gıda ve Gitaş Gıda bu yıl listeye yeni eklenen firmalarımız oldu. Geçen yıl listede yer alan TÜMOSAN Motor ve Traktör firmamız, bu yıl ilk 500 listesine yükseldi" ifadelerini kullandı.

Pandemiye rağmen üretimden vazgeçmedik

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin zorlu şartlarına rağmen, Konyalı işletmelerin üretim ve ihracat yapmaya, istihdam oluşturmaya devam ettiğini aktaran Başkan Kütükcü, şunları söyledi: "Konya'mız, 10 organize sanayi bölgemizle, küçük sanayi sitelerimiz ve girişimcilerimiz ile birlikte her geçen gün bir sanayi şehri olduğu iddiasını güçlendiriyor. Sanayicilerimiz, şartlar ne olursa olsun üretim ve ihracat diyor. Devler listesinde yer alan firmalarımız bunun en güzel örneklerinden biri. Sanayicilerimiz, pandeminin tüm olumsuz etkilerine rağmen, üretimden asla vazgeçmeyerek, bizlere bu gururu yaşattılar. İnşallah devam eden aşılama çalışmaları ve firmalarımızın ihracatta olan başarısı ile birlikte, şehrimiz çok daha güzel başarılara imza atacaktır."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü