Reklam
  • Reklam
Mavi HES 5 yılda kendini amorti edecek

Mavi HES 5 yılda kendini amorti edecek

Mavi Tünel çıkışında yapımı sürdürülen Mavi HES’te incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, hidroelektrik santralinin 5 yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini belirtti.

05 Şubat 2021 - 15:56 - Güncelleme: 27 Şubat 2021 - 14:36

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, yapımı sürdürülen Mavi Hidroelektrik Santrali, Bozkır ilçesi Sarıot, Hampınar ve Aygırpınarı kaynaklarında incelemelerde bulundu.

Konya’nın en önemli yatırımı olan Konya Ovası Projesi’nin (KOP) hızla ilerlediğini belirten Demir, KOP’la hem Konya’nın içme suyunu hem de tarımsal suyunu karşıladıklarını ifade etti. Bunun yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda Mavi Tünel çıkışına hidroelektrik santrali inşa edildiğine dikkat çeken Demir, 25 megavat gücündeki hidroelektrik santrali için ihalelerin tamamlandığını, en yakın tarihte buradan elektrik üretmeyi planladıklarını kaydetti.

Mavi Hidroelektrik Santrali’nde 20 bin haneli bir yerleşim yerinin ihtiyacına tekabül edecek elektrik üretileceğine vurgu yapan Demir, “Bu, KOSKİ için çok önemli gelir kaynağı oluşturacak. 5 yıl içinde projenin kendini amorti etmesini bekliyoruz. KOP kapsamında hem Konya’ya memba suyu kalitesinde içme suyu temin ediyoruz hem de buradan oluşacak elektrik enerjisi ile KOSKİ’ye ekonomik anlamda katkı sağlamış olacağız. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Demir, Mavi Hidroelktrik Santrali teknik incelemesinin ardından daire başkanlarıyla birlikte Bozkır ilçesindeki Sarıot, Hampınar ve Aygırpınarı kaynaklarında da incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu