Reklam
  • Reklam
MEPKAS ile konfor sağlanacak

MEPKAS ile konfor sağlanacak

Meram Belediyesi, yapı ruhsat süreçlerinde büyük rahatlık ve konfor sağlayan MEPKAS uygulamasında versiyon geliştirme çalışmalarını tamamladı.

22 Aralık 2022 - 21:28

Teknolojik altyapıyı geliştiren, önemli işlem kolaylığı sağlayan ve 01 Ocak tarihi itibariyle yeni versiyonuyla hizmete girecek sistem için bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi’nin, ruhsat işlemlerinden proje inceleme ve arşivleme kolaylığına kadar birçok noktada zaman ve evrak tasarrufu başta olmak üzere büyük fayda ve kolaylık getiren sistemi Elektronik Proje Kayıt ve Arşiv Sistemi (MEPKAS) uygulamasında başlattığı versiyon geliştirme çalışmaları tamamlandı. 

 

 MEPKAS YENİ YILA YENİ VERSİYON İLE GİRİYOR

 

Geliştirilen yeni versiyon ile Meram Belediyesi’nin yapı ruhsatı süreçlerinde kullanılan MEPKAS uygulamasında iyileştirilen teknolojik altyapı ile artık işlemler çok daha kolay gerçekleştirilebilecek. Yeni sistem 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle devreye alınacak ancak devam etmekte olan işlemler tamamlanana kadar mevcut sistem açık kalmaya devam edecek. Geçişin sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi adına geçiş öncesinde Meram Belediyesi İmar Müdürlüğü personeli, alt yapı kuruluşları, yapı denetim firmaları ve proje müelliflerinin bilgilendirilmesi amacıyla eğitim toplantıları düzenlendi. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimler aynı zamanda online ortamdan da takip edildi. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK HER TEKNOLOJİYİ İLÇEMİZE KAZANDIRMAKTA KARARLIYIZ” 

MEPKAS’ın ilk devreye alındığı tarihten bugüne kadar uygulama üzerinden toplamda 25 bin üzerinde işlem gerçekleştirildiğini, 2 bin 993 adet projenin ruhsatlandırıldığını, 1209 adet tadilat projesinin tamamlandığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sistem hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Biz kurum olarak, akıllı depo, online borç yapılandırma, CBS coğrafi bilgi sistemleri, bridge hizmet uygulaması, zabıta yaka ve araç kameraları, çevre koruma çalışmalarımızda kullanılan akıllı atık toplama sistemi, E-Devlet’te ödeme işlemleri, Bizim Meram yönetim sistemleri gibi pek çok konuda dijital dünyayı kullanarak hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırma gayretinde olduk. MEPKAS da, önemli bir rahatlık ve konfor kazandıran bir sistem olarak Meramlıların hayatına gireli çok zaman olmamasına rağmen vatandaşlarımıza önemli kolaylıklar getirdi. Bu sayede belediyemize daha az kişi gelmiş, zamandan, kağıt kullanımından, yol masraflarından azami tasarruf sağlamış olduk. İşte büyük fayda sağlayan bu sistemi önümüzdeki yıl daha da geliştirerek hemşehrilerimizin konforunu artırıyoruz. Sistemin teknolojik altyapısını iyileştirerek işlem kolaylıkları sağlıyoruz. Hayırlı olsun. Meram’ın ve Meramlıların en iyi hizmetleri almabilmeleri adına dijital platformları maksimum verimde kullanmaya ve kullandırmaya devam edeceğiz.” 

Vatandaşlar ise işlemleri kolaylaştıran teknolojik hamleler dolayısıyla Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'