Reklam
  • Reklam
Meram’da kedi ve köpeklerin beslenmesi ‘özel çocuklara’...

Meram’da kedi ve köpeklerin beslenmesi ‘özel çocuklara’ emanet

Meram Belediyesi, ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Meram’ın üç ayrı bölgesinde bulunan kedi ve köpek beslenme odakları, eğitimlerine DEHA Özel Eğitim Merkezi’nde devam eden özel çocuklara emanet edildi.

22 Mart 2021 - 15:21

Meram Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla DEHA Özel Eğitim Merkezi’nde eğitimlerine devam eden özel çocukları sevindiren güzel bir sürpriz hazırladı. Evliya Çelebi Parkı ve Hocafakıh Parkı’nda bulunan kedi evleri ile Meram Tavusbaba’da bulunan köpek beslenme odağına mama ve su bırakma işlemlerini artık özel çocuklar gerçekleştirecek. Kedi evi ve köpek beslenme odağının anahtarlarını Evliya Çelebi Parkı’nda Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’tan alan çocukların bu mutluluğuna  Başkan Mustafa Kavuş’un eşi Feyza Kavuş ve kızı Özge’de ortak oldu.

KAVUŞ, “HER BİRİ CENNET ÇİÇEĞİ BU ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDE AÇTIRABİLDİĞİMİZ TEK BİR GÜLÜMSEME TÜM HAZİNELERE BEDEL”  

Özel çocukları uzaktan da olsa sokak hayvanlarıyla buluşturmak, onların mutluluğuna vesile olmak, down sendromlu çocukların eşsiz, uçsuz bucaksız gönül ve sevgi deryasından can dostlarımız sokak hayvanlarının da nasibini almaları için böylesi bir çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Kavuş, çocukları böylesine mutlu etme fırsatını kendilerine veren özel eğitim kurumu yöneticilerine ve çocukların ailelerine teşekkür etti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla çocuklar ve aileleri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Kavuş, “Olağanüstü hikayelerin, insanüstü kahramanları olan bu çocuklarımız ve aileleri ile birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu hiçbir kelime tam olarak ifade edemez. Özel çocuklarımızla bir araya gelmek bu dünyadan cennetin çiçeklerini görmek, kokusunu duymak gibi. Onların aileleri ve eğitmenleri de duydukları sevgi, ortaya koydukları fedakarlık ve gösterdikleri sabır ile en büyük övgüye layık. Bu çocuklarımız gerekli özen gösterildiğinde ve eğitimi alabildiklerinde ne denli önemli işleri başarabiliyor ve normal bir şekilde hayatlarını sürdürebiliyorlar. Bizler de onların yüzündeki gülümsemeyi bir nebze olsun artırabilmek amacıyla bu bölgelerde yaşayan can dostlarımız sokak hayvanlarımızı onlara emanet ediyoruz. Onlara en iyi şekilde bakıp sahip çıkacaklarından en ufak bir şüphemiz yok. Onların bizden bir eksiği yok +1 fazlaları var. Onların da duyguları var ve hayvanları da çok seviyorlar. Allah her birine ömür boyu sıhhat ve afiyet, sizlere de fedakarlık ve sabrınızın karşılığını en iyi şekliyle versin” diye konuştu.

 

DEHA Özel Eğitim Merkezi yöneticileri ise Meram Belediyesi ile yaptıkları işbirliği ile özel eğitim gereksinimi duyan ve merkezlerinde eğitim gören özel çocukların, hayvanlarla bağ kurmalarını sağlamak ve onları besleyerek aralarında oluşacak bağı güçlü tutmak için 3 adet besleme odağını sahiplendiklerini ifade ederek bu konuda kendilerine destek olan ve yalnız bırakmayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'