Meram’ın konut hamlesi büyüyor 

Meram’ın konut hamlesi büyüyor 

Meram Belediyesi, Aymanas, Aksinne, Uluırmak ve Turgutreis Evleri’nden sonra bir yeni konut hamlesine daha imza attı. Belediye öncülüğünde hayata geçirilen Fahrünnisa Evleri’nin müjdesi için düzenlediği basın toplantısında sadece dört duvar değil kaliteli yaşam alanları ürettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, başlatılan bu büyük konut hamlelerinin konut açığını kapatmasının yanısıra ekonomiye de can kattığını ifade etti.

15 Aralık 2021 - 14:15

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyenin başlattığı ‘büyük konut hamlesi’nin son halkası ‘Fahrünnisa Evleri’nin tanıtımı için kameralar karşısına geçti. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Konya’da yayın yapan yerel gazeteler ve televizyonlar ile ulusal basın temsilcileri katıldı.

KAVUŞ; “SON ÜÇ YILDA 4.573 KONUT PROJESİ ÜRETTİK”

Meram’da başlattıkları konut hamlesinin Aymanas Evleri ile başlayıp Aksinne, Uluırmak ve Turgutreis Evleri ile devam ettiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, son olarak da 1.042 dairelik ‘Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ ile Meramlı hemşehrilerinin karşısına çıkmış olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi. Fahrünnisa Evleri ile birlikte son üç yılda toplamda 4 bin 573 konut üretimine başladıklarını ve bunun 537’sini bugüne kadar teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aymanas Evleri; 448 konut, 34 adet ticari alan ve 8.615 m2 yeşil alan. Aksinne Evleri; 846 konut, 41 ticari alan ve 15.016 m2 yeşil alan. Uluırmak Evleri; 1.646 konut, 5.000 m2 toplam ticari alan, 32.000 m² toplam yeşil alan. Turgutreis Evleri; 591 konut, 1.520 metrekare ticari, 11.637 metrekare yeşil alan. Ve nihayet Fahrünnisa Evleri; 1.042 daire, 6.640 m² ticari alan ve 22.430 m² sosyal yaşam alanı. Toplam 4.573 daire. Şu ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan. Yaklaşık üç yıl gibi kısa bir zamana sığdırdığımız bu rakamlar, kooperatiflerimize neden ‘büyük konut hamlesi’ dediğimizin açıklamasıdır.”

KAVUŞ; “KOOPERATİFLERİMİZ ESNAFA, SEKTÖRE VE EKONOMİYE DE NEFES OLUYOR”

Her konutta ortalama 4 ya da 5 kişinin yaşadığı düşünüldüğünde 350 bin nüfuslu Meram’da ulaşılan bu rakamın ilçenin değişimi, dönüşümü ve gelişimi açısından ne denli önemli olduğunun ortaya çıkacağını belirten Başkan Kavuş, bu denli büyük projelerin ayrıca hizmet ve mal alımlarıyla da ekonomik açıdan sektöre de önemli ölçüde katkı sunduğunu kaydetti. Kooperatiflerin aynı zamanda kaliteli yaşam alanları ürettiğini ifade eden Başkan Kavuş, “Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla bir taraftan hemşehrilerimizin konut ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirirken diğer taraftan fiziki dönüşüm yetmez diyerek, kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla birlikte tasarlayarak projeler üretiyoruz. Kooperatiflerimiz, benzersiz ve kaliteli nitelikte yaşam alanları oluşturuyorlar. Konut üretimimizdeki başarının gerisinde üretilen kaliteli konutların yanısıra, bize duyulan güven, bizim hemşehrilerimizle kurduğumuz güçlü gönül bağı, vatandaşlarımızın her alanda hayat kalitesinin yükselmesi talebi ve buna karşın bizim gösterdiğimiz hassasiyet ve gayret vardır” diye konuştu. 

KAVUŞ; “FAHRÜNNİSA EVLERİ’NDE BAŞVURULAR 15-24 ARALIK TARİHLERİNDE OLACAK”

Esasında değişim ve dönüşümün özel sektör eliyle gerçekleştirilmesi tarafında olduklarını ancak şartların buna izin vermemesinden dolayı bu girişimleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kavuş,  Turgutreis Evleri’ne gelen 30 binin üzerindeki başvuruyu hatırlatarak hemşehrilerinin kendilerinden bu noktada da beklenti içinde olduklarını ifade etti. ‘Fahrünnisa Evleri’nin hayata geçmesinin temel nedeni bu talep ve beklenti olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, yeni hayata geçirilecek Fahrünnisa Evleri hakkında da şu bilgileri verdi; “İlçe genelinde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kurulmasına öncülük ettiğimiz Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı parselde toplamda 59.168 m² arsa alanına sahip, Zemin+10 ve Zemin+11 kattan oluşan 13 blok ve 1.042 daire olarak inşa edilecek. Şehrin tam da merkezinde Uluırmak Mahallesi’nde bulunan proje, Karaman Caddesi, Çaybaşı Caddesi ve yeni açılacak olan 25 metrelik Şehit Ünal Sokak’a cephe lokasyonuyla çok kolay bir ulaşım ağına sahip. 22.430 m² sosyal yaşam alanı içerisinde; yeşil alan, çocuk oyun alanları ve spor alanları ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşam sunacak Fahrünnisa Evleri’nde her daire için 1 adet kapalı otopark ayrıldı. Projede ayrılan 6.640 m² ticari alan, site sakinlerinin yanı sıra çevre komşuların da ihtiyaçlarını karşılayacak ve bölgeye de ayrıca değer katacak. Ön başvuruları 15-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 5, üyeler için 4 farklı büyüklükte daire bulunacak ve zemin katlar için üye alınmayacak.” Başvurular bu tarihler arasında fahrunnisaevleri.com adresinden online yapılacağını ve bu noktada detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler hem internet sitesinden hem de 444 3 042 nolu hatdan bilgi alabileceklerini ifade eden Başkan Kavuş, ücretler hakkında da şu bilgileri verdi. “Kooperatifimize 88 adet 120 m² 2+1 daireler için 48.000 TL peşinat ve 2.950 TL aidat, 208 adet 150 m² 3+1 daireler için 60.000 TL peşinat ve 3.650 TL aidat, 148 adet 170 m² 3+1 daireler için 68.000 TL peşinat ve 4.200 TL aidat, 80 adet 182 m² 4+1 daireler için ise 75.000 TL peşinat ve 4.500 TL aidat ile üyelik alınacak. Başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

KAVUŞ; “HEMŞEHRİLERİMİN TALEP VE BEKLENTİLERİOLDUĞU SÜRECE YENİ PROJELER YAPILACAK”

Sektörün zorlu bir süreçten geçtiği, ihtiyacı karşılamakta  zorlandığı bir dönemde ideal şehircilik örnekleri ortaya koyduklarını ve planlı bir süreç yürüttüğüklerini ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle tamamladı; “ Kooperatiflerimizin başındaki arkadaşlarımız geniş bir vizyon, iyi bir hazırlık, azimli bir çalışma yürütüyorlar. Onlar projeleri yürütmeye bizler de onları denetlemeye devam edeceğiz. Bu gerçek Fahrunnisa Evleri’nde de aynı şekilde devam edecek inşallah. Aynı anlayışla hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz.  Tüm hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Fahrünnisa Evleri ve Belediyemiz öncülüğünde yürütülen diğer tüm projelerden konut sahibi olan vatandaşların huzurla, güvenle, ağız tadıyla ve esenlikle evlerinde oturmalarını temenni ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü