Meslekte Birlik Derneğinde Hakan Ceylan dönemi

Meslekte Birlik Derneğinde Hakan Ceylan dönemi

Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği’nin seçimlerinde Hakan Ceylan başkanlığındaki tek liste yönetimi devraldı

31 Ağustos 2021 - 12:37

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası seçimlerinde grup adına tek söz sahibi olan Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneğinde başkanlığa Hakan Ceylan seçildi. 

Geçen hafta sonu yapılan olağanüstü genel kurulda tek liste yer aldı. Hakan Ceylan başkanlığındaki yönetim, denetim ve haysiyet divanı göreve seçildi.

Başkan Hakan Ceylan yaptığı konuşmada, kişilerin değil mesleğin ön plana çıkmasını sağlayacaklarını söyledi. 

 

1989 yılında meslek yasalarının yürürlüğe girmesiyle faaliyete başlayan Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile aynı zamanda kurulan Meslekte Birlik Grubunun çalışmalarına dernek çatısı altında devam ettiğini hatırlattı. Bazı dönemler oda seçimlerinde 5-6 liste olmasına rağmen Meslekte Birlik Grubunun tarafsız yönetim anlayışıyla meslektaşlarının teveccühü ile oda yönetimine seçildiğini kaydeden Ceylan, “1992 yılından itibaren odamızı yönetmek hatta 1996-2016 yıllarında tek liste ile seçime girmiş ve tam 20 yıl Meslekte Birlik Gurubunun belirlediği meslektaşlarımız odamızı layıkı ile temsil etmişlerdir” dedi. 

“3 gruptan oluşan mevcut yönetimi gözden geçirin” 

Hakan Ceylan, meslek yasalarında yapılan değişiklikle seçimlerde nispi temsil sisteminin uygulamaya girmesiyle bu sistemin avantajlarından yararlanan bazı Meslekte Birlik Grubu üyelerinin egolarına yeni düşerek grup kurup Konya SMMM Odasında parçalı bir yönetim oluşturduğunu anımsattı. 

Meslek odalarının bugün geldiği durumun üzüntü verici olduğunu ifade eden Ceylan eleştirilerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Odamızın durumu sadece beni değil Meslekte Birlik Grubuna yıllarca emek vermiş, zaman içerisinde gruba dahil olmuş, meslek aşkıyla yürekleri çarpan genç meslektaşlarımı da huzursuz etmiştir. Bu duruma bir son vermek ve yeniden Meslekte Birlik Grubunun kuruluş felsefesine dönmesi, kişilerin değil mesleğin ön plana çıkması, grubumuzun yeniden bir araya gelmesi benim için bir vebal ve görev olmuştur. Yeniden herkesi kucaklayan, kişilerin değil kurumsal yapının sözünün geçtiği, herkesle barışık, grup mantığına bağlı ve ‘BİZ’ olmayı yeniden hedefleyen, genç, dinamik, mesleğinde başarılı ve ekip ruhuna sahip bir liste ile derneğimizi ülkemizde tekrar söz sahibi bir odaya kavuşmak için kendi bildiğim ve inandığım yolda bir ekip kurarak bu yola baş koyduk. Tüm meslektaşlarıma seslenmek istiyorum; 2,5 yıldır sadece başkan olmak için birbirleri ile hiçbir konuda bir araya gelemeyen üç gruptan oluşan bir yönetim görev başında. Elinize vicdanınıza koyarak bir öz eleştiri yapmanızı ve mesleğimize ve meslektaşlarımıza nasıl hizmet etmediklerini, gelenek ve göreneklerimize, dünya görüşümüze uymayan bir üst yönetimin istekleri doğrultusunda kime hizmet etmeleri gerektiğini unutan grup liderlerini ve bazı yandaşlarını gözden geçirmenizi rica ediyorum. Bizler Meslekte Birlik Derneği ekibi olarak bu duruma son vererek üst yönetimde yeniden ağırlığı olan bir meslek odası haline tekrar kavuşmak istiyoruz” 

 

YÖNETİM KURULU

 

HAKAN CEYLANA

ALİ SIRRI KARABIYIK

HAYRETTİN YÜCEAKTAŞ MEMDUH YILDIZA

ALİ TURAN

YUSUF PALABIYIK

MURAT KARATAŞH

ALE AYŞE PARLAK

ARİF AYYILDIZ

HÜSNİYE KARA     

RAMAZAN AÇIKYÜRÜK NEVBAHAR ÇOLAK TOSUN

HATİCE FUTTU

NAFİZ SALEPÇİ

FATİH SALLI

ABDULLAH AKKOYUN

NESRİN GEZEK

ALPER YAVUZ

 

DENETİM KURULU

ALİ SELVİ

MUHARREM TUNCEL

YUSUF KAHRAMAN SELAHATTİN DURGUT

AHMET ÖZKAN

EKREM ÇELİKLİ

MURAT ALTUN

MEVLÜT KABAK

MUSTAFA KARAKAYA

SALİM BÜLBÜL

HAYSİYAT DİVANI

 

İSMAİL TURAN

MEHMET ÖREN

MUAMMER ÇAĞLAYAN YUSUF VARLI

İLHAMİ PATIR

EYÜP TERCAN

AHMET MIHÇI

İHSAN ESEN

AHMET GÜNDÜZ

 ABİDİN TINKIR

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı