Mistik Müzik Festivali’nde Tanzanya Sahne Aldı

Mistik Müzik Festivali’nde Tanzanya Sahne Aldı

Hazreti Mevlana’nın 814'üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'nin beşinci gününde Tanzan’yadan, Tarab müziği sanatçısı Rajab Suleiman ve Kithara Grubu, Selçuklu Kongre Merkezinde konser verdi.

27 Eylül 2021 - 12:48

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla organize edilen festivalin beşinci gününde Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’dan, Tarab müziği sanatçısı Rajab Suleiman ve Kithara Grubu konser verdi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konser programı, Rajab Suleiman’ın kanun taksimi ile başladı. Afrika, Arap, Hint ve ayrıca Avrupa ritimlerinin karışımı performans sergileyen grubun solistliğini ise Muharam Mohamed ve Salum Suleiman yaptı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda protokol ve seyircinin katılımı ile gerçekleştirilen konsere yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim gören Tanzanyalı ve Ganalı öğrenci grubu ilgi gösterdi.

Konser programının sonunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Tanzanya Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu tarafından, Rajab Suleiman ve Kithara Grubuna ney ve çeşitli hediye takdiminde bulunuldu. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ise, Tanzanya grubuna ve ayrıca grubun Türkiye’ye gelmesi ve festivale katılmasında katkıları bulunan Büyükelçi Güllüoğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, ‘Bozkırın Tezenesi’ sazın ve sözün ustası Neşet Ertaş’ın vefat yıldönümünde, onun izinden giden Özgür Can Çoban’ın, 27 Eylül’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde vereceği konserle devam edecek.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı