Öncelik hanelere aş gitmesinde

Öncelik hanelere aş gitmesinde

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya İl Başkan Vekili Taner  Doğan, Meclis gündemine alınan geçici istihdam güvencesi ve ücretsiz izinde maaş konusunda bir değerlendirmede bulundu.

20 Nisan 2020 - 14:26

ASKON Konya İl Başkan Vekili Taner Doğan  konuya ilişkin şunları söyledi:

Covid-19 virüsü tüm dünyada insan canını tehlikeye attığı gibi ülkelerin ekonomisi üzerinde de çok ciddi tahribatlar yapıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ekonomisi de maalesef bu süreçten olumsuz bir şekilde etkileniyor. Elbette bu süreçte ekonomiyi ayakta tutabilmek için bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Hükümetimiz mevcut şartlar içinde çarkların dönebilmesi için KGF de arttırım. Vergi, SGK, kredi ve borçlarda erteleme. Krizden etkilenen firmalara destek noktasında bir çok düzenlemeyi hayata geçirdi.

Diğer yandan süreçten ciddi etkilenen ve işletmesini bu süreçte ayakta tutamayan firmalarımız ve çalışanlarının da düşünülmesi gerekiyordu. Öncelikle üç ay boyunca işçi çıkartılamayacak olması güzel bir adım oldu. Bunun tamamlanabilmesi için de faaliyete devam edemeyen şirketlerin çalışanlarının maaş durumu çok ciddi bir sorundu. Bu da bu yasa ile çözülüyor. Tabi burada günlük ödenek kısmı ile firmaların bunu suiistimal edip etmeyeceği tartışılacaktır. Şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki, hayati mücadelenin verildiği bu ortamda suiistimale sebebiyet verebilecek kişiler milletine ve devletine açıkça ihanet etmiş duruma düşer. Bundan ötesi yok. Herkes, herkesim bu süreçte aklını başına almalı, durumun ciddiyetini kavramalı ve bu zorlu süreçten çıkabilmek için gereken her türlü adımı atmalıdır.

 

Şu an tüm şartlar zorlanmakta ve hanelere aş gitmesi öncelenmektedir. Lütfen bu süreçte birlikte hareket edelim, dayanışmayı en üst düzeyde tutalım ve savaştan galip çıkalım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0