Örnek vatandaş..

Örnek vatandaş..

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaşayan  74 yaşındaki Sabri Akyıl, sokak hayvanları için boş arazilere yiyecek bırakıyor. Yerleşim yerlerinden uzaktaki sokak hayvanlarına yem bırakan Sabri  Akyıl bu davranışı ile örnek bir davranış sergiliyor.

17 Şubat 2021 - 13:02

İlçede etkili olan kar yağışı  özellikle sokak hayvanlarını olumsuz etkiledi .Karla kaplanan arazilerde yiyecek bulmaları zorlaştı.Kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara et,buğday,mısır  bırakan Sabri Akyıl, "Karda yiyecek bulamayan hayvanlara yardım etmekten mutlu oluyorum.bu konuda esnaflarımızı bana büyük destek oluyor.Çünkü yiyecekleri onların sayesinde alıyorum" dedi.

İnsanların sıcacık evlerinde soğukta rahat  ve sıcak ortamda yaşadığını söyleyen Akyıl, "Kedi, köpek ve kuşlar kar altında yiyecek bulmakta  bir hayli güçlük çekiyor. Uzun zamandır beklediğimiz kar yağışı bizleri sevindirse de sokak hayvanlarını yaşamını güçleştirdi .Hem soğukla  mücadele ediyorlar hemde yiyecek sıkıntısı yaşıyorlar. . Vatandaş olarak yediğimiz yemek atıklarını çöpe atmak yerine cadde kenarlarına bırakıp hayvanların bunlardan yaralanmasını sağlamalıyız. 40 senedir  hayvanları besliyorum.Beni cennete götürecek  Bu hayvanlar .Herkes duyarlı olsun.Kış günü sokak hayvanları aç kalmasın..Ölünceye kadar sokak hayvanlarını beslemeye devam edeceğim..” diye konuştu

HAYVANLARA İŞKENCE ETMEYELİM

insanların hayvanlara kötü davranmasını doğru bulmuyorum diyen Akyıl,” , Onların dili ağzı yok.Yapılan işkenceler   bizi üzüyor., hayvanların da  bizler gibi  yaşam hakkı var.

Ailelerin çocuklarına hayvan sevgisi aşılamalı.

 

.Hayvanların bizler gibi konuşma yapma yeteneği yok.al kaldıklarında  ne markere nede fırına  gidebilirler.Bir ekmek fazla alıp sokaklara koyup onlar yiyebilir” dedi..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı