POS Sistemleri Nedir?

POS Sistemleri Nedir?

POS sistemleri, işletmelere daha verimli ve iyileştirilmiş bir operasyonel yönetim, kaliteli hizmet ve minimum iş yükü sunan yazılımlardır.

25 Ocak 2022 - 17:09 - Güncelleme: 25 Ocak 2022 - 17:46

İşletmeye özgü olarak şekillendirilebilen bu yazılım, sistemli bir çalışma sağlar. Çoğunlukla yeme içme sektöründe hizmet veren işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Pos sistemleri, işletmenin stok takibi, maliyet hesabı, kampanya yönetimi, hesap birleştirme gibi manuel olarak gerçekleştirilen işlemlerin kısa sürede otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar. Doğru bir maliyet hesabı ile lüzumsuz harcamaların önüne geçilirken, aynı zamanda gelirleri arttıran sistemlerdir. Zincir işletmeler için de büyük kolaylık olan POS sistemleri, tek bir panel üzerinden tüm şubelerdeki kampanya ve fiyat güncellemeleri gibi işlemlerin gerçekleşmesini sağlar. 

 

POS Sistemleri Kullanmanın Avantajları Nelerdir

Müşteriler için bekleme süreci can sıkıcıdır. İşletmelerin bekleme sürelerini kısaltmak ise POS sistemleri ile mümkün. QR menü entegrasyonu sayesinde müşterilerin masadaki karekod ile menüye erişmesi, siparişin eşzamanlı olarak mutfak ekranına yansımasıyla sipariş süresi oldukça kısalmaktadır. Böylelikle müşteri memnuniyeti arttırılır. 

POS sistemleri farklı donanımlarla entegre olabilirler. Stok takibi ve maliyet kontrolü entegrasyonu, dijital bir menü ile temassız sipariş ve ödemeler alabilmek için QR menü entegrasyonu, online siparişler kabul edebilmek için paket servis entegrasyonu gibi.

Çoğu POS sisteminde yer alan sadakat programları, müşteri bilgilerinin kayıt edilip, müşteri segmentasyonu yapılmasını ve onlara özel kampanyalar oluşturulmasını sağlar. 

Farklı ödeme yöntemleri kullanılmasını, faturaların otomatik hesaplanmasını ve bölünmesini sağlar.

Masa düzeni haritası oluşturulabilir ve siparişi alınan masalar kolaylıkla anlaşılabilir. Aynı zamanda masa değiştirme, hesap birleştirme gibi işlemler pratik olarak halledilir.

İşletmeler periyodik olarak satış raporlarını alabilir, en çok satılan ürünlerini görebilirler.

Detaylı raporlar ile analiz süreçleri kolaylaştırılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0