Reklam
  • Reklam
Prof. Pehlivan’a büyük onur

Prof. Pehlivan'a büyük onur

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Erol Pehlivan, “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” bilim insanı listesinde yer aldı.

10 Haziran 2021 - 17:13 - Güncelleme: 10 Haziran 2021 - 17:17

Turkishtime’ın yayınladığı Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirdiği ve “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk’ başlıklı araştırma, Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan, akademik hayatını kimya ve kimya mühendisliğine adamış başarılı Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturdu. 

Araştırma, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanlarının araştırmalarının atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören H-İndeks değerine (Google Scholar Veri Tabanı) göre ortaya konuldu. Turkishtime tarafından kitap haline getirilerek basılan araştırmada, kimyacıların araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları, aldıkları ödüller ve patentler yer aldı.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünde çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Erol Pehlivan’da “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” listesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Erol Pehlivan’ın uzmanlık alanları olan kromatografik ayırmalar, elektro eğirme, yeşil kimya nano-metal üretimi ve antimikrobiyal uygulaması, nano-iyon değiştiriciler, hümik asitler ve biyoçar, grafen/CNT, nanoadsorbanların atık sularda bulunun bayo ve metal gideriminde uygularının bilgisinin de yer aldığı kitapta H-Indeksi, SCI Makale ve Atıf sayısı bilgisine de vurgu yapıldı.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

Kimya ve kimya mühendisliğine adamış başarılı Türk bilim insanlarını aynı platformda buluşturan çalışmada, üniversitemiz öğretim üyesinin de yer almasından gurur duyduklarını ifade eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” bilim insanı listesinde yer alma başarısı gösteren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Erol Pehlivan’ı tebrik ediyor, başarıları çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'