Reklam
  • Reklam
Sağlığınız için gerçek tereyağ tüketin

Sağlığınız için gerçek tereyağ tüketin

Hasan Ekici Süt Ürünleri 1948 yılında beri Konya’da bulunan fabrikasından başta tereyağı olmak üzere kaşar peyniri, yöresel peynirler, yoğurt, krema gibi lezzetli ürünlerini, ağırlık İç Anadolu ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde onlarca satış noktasında tüketicilerine sunuyor.

02 Kasım 2022 - 19:05

Hasan Ekici markasının en büyük ilkesi geçmişten geleceğe aynı tatla tüketicinin damağında yer edebilmektir. Bunun için üretimden önce hammadde özenle seçilir, gerekli kontrollerden geçirilir ve hatta alınır. Aynı tadı korumanın en büyük şifresi de tedarikçilerin hiç değişmemesidir.

 

Yüksek fiyat artışları zorluyor.

Son aylarda tereyağı fiyatlarına gelen sürekli ve yüksek zamlarla birlikte hem üretici hem de tüketici zorlanıyor. Tereyağı üretiminde kullanılan krema fiyatlarının yerinde durmaması tüketicinin mutfağına girecek olan tereyağı fiyatlarına da doğrudan yansıyor. Düzenli market alış verişene çıkan tüketici her alış verişte farklı bir fiyatla karşılaşmak zorunda kalıyor. Mutfağın vazgeçilmez lezzet aktörlerinden biri olan tereyağının fiyatındaki yükseliş doğrudan tüketimin azalmasına neden oluyor.

 

Üreticiler rahatsız.

Gelen zamlarla birlikte tüketimin düşmesinden üreticilerin de marketlerin de rahatsız olduğu bir dönemdeyiz. Marka tereyağları, kaliteli hammadde ve sağlıklı lezzet üretimi konusunda taviz vermeden hatlarını çalıştırmaya devam ederken, fırsatçı markalar halk sağlığını hiçe sayarak kaliteyle oynayabiliyor. Maliyetlerini düşüren art niyetli üreticiler yüksek fiyat artışlarını fırsat bilerek pazar yerlerinde ürünlerini satışa sunuyor. Fiyatın uygunluğunu gören tüketici de tadına ve kalitesine bakmadan bu yağları sepetine koyuyor.

 

Tüketiciler tereyağını alırken nelere dikkat etmeli?

Gıda kodeksine uygun olmayan yöntemlerle üretilen kalitesiz tereyağlarının da fazlaca satılmaya başladığı bu dönemde bilindik markaların yapacağı en doğru eylemin halkı bilgilendirme olduğunu belirten Hasan Ekici Süt Ürünleri Genel Müdürü Hasan Ekici şunları belirtti.

“Ne olursa olsun marketinizden aldığınız kendi tereyağı markanızdan vazgeçmeyin çünkü tereyağı kolay hile yapılabilen bir gıda maddesidir. Satın alırken ürünün etiket bilgilerini mutlaka okuyun, gerçek tereyağı minimum %80 yağ oranına sahiptir bu oran tuzsuz tereyağlarında %82’ye kadar çıkar. 

Tereyağı sanarak aldığınız ürün ambalajlarının üzerinde “süt yağlı margarin, tereyağı aromalı süt yağlı margarin, kahvaltılık süt yağlı margarin, yemeklik tuzlu süt yağlı margarin” yazıyorsa bilin ki bu ürün gerçek tereyağı değildir. Margarin karıştırılarak üretilen gerçek olmayan tereyağları; sıcak yiyeceklerin üzerinde erimez, sıcak suya atıldığında parçalanarak erir, tereyağının aksine köpürmez, tortu miktarı da fazla olur, gerçek tereyağı damakta iz bırakmadan eşit bir şekilde erir ama margarinli tereyağı damağa yapışıp katman şeklinde kalıntı bırakır.

Tüketicilerin bilinçlenmesi gereken bir diğer konu ise, su tutucu maddeler ile üretilen tereyağlarıdır. Su tutucu maddeler ile üretilen tereyağları kıvamı değişmeden dokusunu korur, sonuç olarak su ucuz bir madde olduğu için böylece su oranı ağırlık yapar ve tereyağı yerine su tutucu maddeler tüketebilirsiniz”. Dedi.

Hasan Ekici sözlerine şöyle devam etti; “Gerçek tereyağı tüketmek istiyorsanız bilinçlenmeniz şart, bu konuda marketinizdeki görevlilerden yardım alarak sizi yönlendirmelerini isteyebilir, ürün ambalajlarını dikkatli okuyarak seçim yapabilir, açıktan tereyağı alıyorsanız tadına bakarak ve damağınıza güveniyorsanız doğru tereyağına ulaşabilirsiniz. 

Ucuz tereyağı satın almak için ambalaj üzerinde yazan içerik bilgilerini okumaktan kaçmayın, doğru seçim yapın, damak zevkinizi ve sağlığınızı koruyun”. Dedi.

 

Sağlığınız için!

Toplum sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getiren Ekici, kalitesiz tereyağı kullanıldığında ciddi sağlık problemleri ile karşılaşılabileceğini anlatırken, kalp sağlığını düşünen, yüksek kolesterolden korunan bir birey olmak istiyorsak gerçek tereyağı tüketilmesini önerdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'